Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak kod yazamamak

Ldn9118a

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, 1. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Kodlamada çok zorlanıyorum, çok çalıştım ama yine de yeni bir görev yapacağım zaman hiçbir şey yazamıyorum. Vizeye az kaldı ve böyle giderse en fazla 30 alırım; çalışıyorum, çalışmamın da bir faydasını göremiyorum. Sanırım ilk kez okulda öğrenmeye başlayınca böyle oluyor; keşke önceden kendim öğrenmeye başlasaydım ama onu da yapamadım. Böyle olacaksa ben nasıl bilgisayar mühendisi olacağım? Tercihlerimde mühendislikler arasından bana uygun olanın bilgisayar veya yazılım olduğunu düşündüm; elektrik-elektronik veya makine mühendisliğini hiç okuyamazdım, endüstri mühendisliğini de sevmem diye düşündüm. Okuyabileceğim mühendislik dışında başka bana uygun bölüm de bulamadım. Ayrıca kodlamaya aşırı bir ilgim yok; hep öğrenmek istiyordum ama beyin yapım sanırım kodlama öğrenmeye pek uygun değil. Genellikle beynim ezbere yatkındır, böyle yaratıcı ve problem çözme gerektiren şeylerde başarısız olurum.

Merhaba arkadaşlar, 1. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Kodlamada çok zorlanıyorum, çok çalıştım ama yine de yeni bir görev yapacağım zaman hiçbir şey yazamıyorum. Vizeye az kaldı ve böyle giderse en fazla 30 alırım; çalışıyorum, çalışmamın da bir faydasını göremiyorum. Sanırım ilk kez okulda öğrenmeye başlayınca böyle oluyor; keşke önceden kendim öğrenmeye başlasaydım ama onu da yapamadım. Böyle olacaksa ben nasıl bilgisayar mühendisi olacağım? Tercihlerimde mühendislikler arasından bana uygun olanın bilgisayar veya yazılım olduğunu düşündüm; elektrik-elektronik veya makine mühendisliğini hiç okuyamazdım, endüstri mühendisliğini de sevmem diye düşündüm. Okuyabileceğim mühendislik dışında başka bana uygun bölüm de bulamadım. Ayrıca kodlamaya aşırı bir ilgim yok; hep öğrenmek istiyordum ama beyin yapım sanırım kodlama öğrenmeye pek uygun değil. Genellikle beynim ezbere yatkındır, böyle yaratıcı ve problem çözme gerektiren şeylerde başarısız olurum.

Herkesten doğuştan kodlama yapmaya uygun değil zaten bunlar için eğitim kurumlari var parali onlara gidin Udemy hiç onermeyeceğim oradakiler ogretmiyor eğer olmuyorsa sevdiğin bölüm olmayabilir.

Güldüm ama yanlış anlamayın, 1. sınıfsınız daha algoritma yok, matematik yok, if else veya elif komutlarının hiçbiri yok, proje yok. Çok takılmayın hocam, zamanla öğrenirsiniz.

Daha işin çok başındasın merak etme. Kodlama pratik ve süreklilik isteyen bir şey. Bir haftada-ayda kodlama öğrenilmez. Her fırsatta proje üretmek ve sürekli bir şeyler yapmaya çalışmak sizi geliştirir.

Temel çok önemli, bu işi yapanların bir çoğu daha lise çağında merak salıyor, öğreniyor. Yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi dersler ve sınavlar hakkında pek bir bilgim yok fakat çalışa çalışa, konular hakkında proje yaparak öğrenebilirsiniz zaten öğrenmekten başka da bi çareniz yok gibi :D

Herkesten doğuştan kodlama yapmaya uygun değil zaten bunlar için eğitim kurumlari var parali onlara gidin Udemy hiç onermeyeceğim oradakiler ogretmiyor eğer olmuyorsa sevdiğin bölüm olmayabilir.
Nasıl öğretmiyor? Yaklaşık 20-25 tane kurs bitirdim ve şu anda Lisedeki ve Üni'deki hocalarımdan daha donanımlıyım.

Algoritma ve mantık konularını öğrenin. Sonrasında ise kodlama için Udemy'den hangi dille yazıyorsanız, uygun bir kurs alıp sürekli konuları tekrar edip pratik yapın. Olay sadece tekrar etmek ve pratik yapmak. Sadece derste anlatılanlarla kalırsan, öğrenmeyi bırak bildiklerin de karışır.

Nasıl öğretmiyor? Yaklaşık 20-25 tane kurs bitirdim ve şu anda lisedeki ve üniversite'deki hocalarımdan daha donanımlıyım.

Algoritma ve mantık konularını öğrenin. Sonrasında ise kodlama için Udemy'den hangi dille yazıyorsanız, uygun bir kurs alıp sürekli konuları tekrar edip pratik yapın. Olay sadece tekrar etmek ve pratik yapmak. Sadece derste anlatılanlarla kalırsan, öğrenmeyi bırak bildiklerin de karışır.

Udemy üzerinden 2-3 hocaya basvurdum izledim hiçbir detaylı anlatmiyor sadece kodlama yapıyor ama çalışma mantığını anlatmiyor.

Udemy üzerinden 2-3 hocaya basvurdum izledim hiçbir detaylı anlatmiyor sadece kodlama yapıyor ama çalışma mantığını anlatmiyor.

Yabancı kurslara bakın. Yabancılar bu işi çok daha güzel yapıyor ve Türkçe alt yazılar çok başarılı. Türkçe kurslar sadece uygulamayı gösteriyor (en azından bana denk gelen 5-10 kurs da böyleydi.) Ama yabancılar gerçekten bilgisayarı ilk defa kullanıyormuşsunuz gibi davranıyor ve ezberletmek yerine öğretiyor.

Nasıl öğretmiyor? Yaklaşık 20-25 tane kurs bitirdim ve şu anda Lisedeki ve Üni'deki hocalarımdan daha donanımlıyım.

Ben lab derslerinde yaptıklarımızı tekrarlıyorum ama her derste hocamız iki görev veriyor ben bu görevleri şu ana kadar hiçbir hafta tek başıma yapamadım çoğu arkadaşım yapabiliyor ama ben öyle kalıyorum sonra onlardan bakarak veya hocaya sorarak yapmak zorunda kalıyorum.

Kodlama aslında aşırı basit bir iş. Algoritmayı bilmen yetiyor. Çoğu kişi o yazı yığınlarından korkuyor ama hiç bir yazılımcı yazdığı 100 satırlık kodun her satırını ezbere bilmiyor. Ya da yazacağı programın kodlarını önceden kafasında kurgulamıyor. Kodlamayı kafanızda büyüttüğünüz için korkuyorsunuz. Python gibi anlaşılması kolay dilden başla C#, C++ diye git. Python öğrendiğin takdirde diğer dilleri öğrenmeme veya öğrenirken zorlanma gibi durum söz konusu değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı