Bilgisayar mühendisliği okunur mu?

4bc

Decapat
Daha fazla  
Şu an 12. sınıfım, YKS için çalışmaya başladım. Hedefim YTÜ bilgisayar mühendisliği ama ortalıkta bilgisayar mühendisleri işsiz kalacak,yapay zeka işlerini ellerinden alacak tarzı söylemler var. Bu benim motivasyonumu düşürüyor, bu söylemler ne kadar doğru?

Şu an 12. sınıfım, YKS için çalışmaya başladım. Hedefim YTÜ bilgisayar mühendisliği ama ortalıkta bilgisayar mühendisleri işsiz kalacak,yapay zeka işlerini ellerinden alacak tarzı söylemler var. Bu benim motivasyonumu düşürüyor, bu söylemler ne kadar doğru?
Öyle bir şey olmayacak asla , tam aksine o işleri icra edenlere omuz verecek yapay zeka. Çok fazla SKYNET e maruz kalanların gördüğü kabus o dediğin 😂 gayet okunur başarılar dostum.

Bilgisayar mühendisliği devam edecektir. Yapay zeka bilgisayar mühendislerinin işini elinden almaz. Ancak bazı gerçekleri konuşmamız gerekiyor. Bu sektörde yıllar önce çok ciddi eleman ihtiyacı vardı. İşgücü açığı vardı. Bu açık ise birkaç yıl önce doldu ve çok ciddi bir sorun haline gelecek. İnşaat mühendisliğinden daha beter olacağını düşünüyorum. Çünkü çok fazla kişi yazılımcı oluyor. Bu gerçekten çok fazla. Mesela 2 yıllık bölümler çok fazla açıldı ve bu bölümlerden mezun olanların ana amacı yazılımcı olmak. Kendilerini yazılımcı olarak pazarlıyorlar. Ve bu sayı cidden çok fazla. Bilgisayar mühendisleri genel anlamda yazılımcı oluyor. Yazılımcılar zaten yazılımcı. Şirketler de çok köklü ve sayılı üniversiteler haricinde üniversitenin adına veya bölümüne bakmıyorlar. Aralarından kendini en iyi geliştirmiş ve kendilerine en çok katkıyı yapabilecek olanı seçiyorlar. Yani bu sektörde önemli olan diploma değil. Senin kendini hangi seviyede geliştirdiğindir. Şöyle bir gerçek de var. Bu sektördeki belki de her şeyi internetten izleyerek öğrenebiliyorsunuz. Yani yazılımcı olmayan biri de gelip bu videoları izleyerek sektöre giriş yapabilir. Sadece bildiklerini belgeleyen bir sertfika veya diploması olsa yetiyor. Bende tercih döneminde bilgisayar mühendisliğini çok düşündüm. Sakarya'da bilgisayar mühendisliği geliyordu ve başta yazmıştım ama sonradan yüzlerce saat bölüm araştırması yaptım ve derhal sildim. Bu sektörde artık çok fazla rekabet var ve yapay zeka bu rekabeti biraz daha kızıştırıyor çünkü sektörü bir nebze daraltıyor. İngilizce bilmek ise bir elzem. Bilmeyen zaten direkt olarak bu kurtlar sofrasında yeniyor. Yıllar önce okuyanlar genel anlamda iyi yerlere gelmiştir ancak şu anda bu iyi yerlere gelebilmek için çok fazla rekabet etmelisiniz. Elbette çocukluğunuzdan beri yazılım yapıyorsunuzdur ve İngilizce de biliyorsunuzdur. İşte bu durumda bu bölümü seçerek 10-0 önde olursunuz.
Bu video verileri gösteriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapay zekayi sistemlere entegre edecek olan bölümler bilişim bölümleridir bu yuzden işler daha da çok çoğalacak.
Siz bakmayın TR de PC fotmat bile atmasini bilmeyenlerin yapay zeka bitirecek demesine.
Bizde bilen değil bilmeyen çok konuşur.
yapay zekanın en son bıtıreceği meslek bilişim bölümleridir.

Yapay zekayi sistemlere entegre edecek olan bölümler bilişim bölümleridir bu yuzden işler daha da çok çoğalacak.
Siz bakmayın TR de PC fotmat bile atmasini bilmeyenlerin yapay zeka bitirecek demesine.
Bizde bilen değil bilmeyen çok konuşur.
yapay zekanın en son bıtıreceği meslek bilişim bölümleridir.
Sanmıyorum hocam sisteme entegre edecek bilişim bölümü demişsiniz başka bir yapay zeka da başka bir yapay zekayı entegre edebilir aynı şekil düşünürsek.

Yazilimcilarin amacı kod yazmak değil sorunları algoritmaya dökmektir.
Bunu yapay zekanın yapması için kendi bilinci olmasi gerek yani tamamen bir insan beyni gibi düşünmesi gerek.
Henüz yapay zeka kolay seviye matematik problemlerinde bile çok yanlış yapiyor.

Yazilimcilarin amacı kod yazmak değil sorunları algoritmaya dökmektir.
Bunu yapay zekanın yapması için kendi bilinci olmasi gerek yani tamamen bir insan beyni gibi düşünmesi gerek.
Henüz yapay zeka kolay seviye matematik problemlerinde bile çok yanlış yapiyor.
Henüz sadece 6 7 yıl önce bu program alpha seviyesindeydi basit bir matematik ile 6 7 yıl çok daha hızlı gelişmiş olacak o sıra ne olacak bilemiyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı