Bilgisayar mühendisliği okurken Linux kullanmak sorun olur mu?

Fueren

Hectopat
Makaleler
2
Bazı öğrenciler derleme için Windows kullanmak zorunda olduklarını söylüyorlar. Her üniversite için bu doğru mu yoksa dualboot bile olmadan Linux kullansam sorun olur mu?

Baslangicta sorun olabilir. Hocalar cok spesifik programlari spesifik versiyonlarda kullanmani isteyebilir. Bazi akademisyenler ozellikle giris derslerini hic sallamaz, 20 senelik slaytlarla anlatir gecer, bu da sorun olusturabilir.

Eger esneklik saglayan bir ders icerigi varsa hic sorun olmaz. Ilk senenin sonunda hic sorun olmaz, genelde zaten "bu programi soyle kuruyorsunuz" tarzi temel seylerden bahsetmezler bile. Bildiginizi ve sisteminize hakim oldugunuzu varsayarlar, direkt ciktiyla ilgilenirler.

Bu tamamen sizin gelecek planınız ile ilgili. İyi bir sistem uzmanı - sanallaştırma - güvenlik konularında çalışmak istiyorsanız ana işletim sistemi olarak Linux kullanman, Windows'u da sanal olarak veya diğer bölümden çalıştırman uygun olabilir.
Defalarca hata yapıp Linux'ü tekrar kurma ihtiyacı duyabilirsin. Ama bu sana özgürlüğü - istediğin servisleri anlık kullanma kolaylığı verecektir. Örneğin şu an W11 de Edge kullanmak istemeyen ben, sürekli bu programın defalarca Update'ini listeden kaldırmama rağmen tekrar gelmesi. Ne işe yaradığını bilmediğim, açıklamaları belli olmayan, Google da sistem güvenlik yazılımı demesine rağmen neyin kimin güvenliği belli olmayan servislerin çalışması.

Unutmayınız.
Güvenli sistem yoktur. Akıl akıldan üstündür.
Siz kişisel güvenliğinizi alın, sazan gibi her çıkan mesaja Ok/next tuşlarına basmayın, fishhinglere aldanlayın yeter.

Bu arada işletim sistemi değil de mimari farklılığı varsa asıl ondan dolayı sıkıntı yaşayabilirsin. ARM tabanlı bir Macbook veya Snapdragon işlemcili bir bilgisayar kullanırsan dediğin gibi derleme konusunda, sanallaştırmada ve uygulama çeşitliliği gibi konularda sıkıntı yaşanılabiliyor. Onun dışında Linux veya Windows %99 sıkıntı olmaz, sıkıntı yaşarsan sanal makine vb kurup işine bakabilirsin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı