Bilgisayar mühendisliği seçilir mi?

Adnan1

Femtopat
Daha fazla  
Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar, ben ileride bu bölümü seçmek istiyorum. Sizlere birkaç sorum olacak.

☆ Bu bölüm hâla değerli mi ve okunacak bölümler arasında mıdır?

☆ Kendimi geliştirmeye çok açık bir insanım, bu bölüm bana uygun mudur?

☆Bu bölüm ile beraber nerelerde çalışabilirim?

☆ İleride müdürlük gibi yönetici olabilir miyim?

☆ Siber güvenlik ya da AI alanında çalışmak istiyorum, kendimi iyi bir şekilde geliştirdiğimde geleceğim iyi olur mu?

☆Bu bölümde maaşlar ne kadar olur tahmini olarak?

☆Bu bölüm genel olarak hakim, savcılardan daha yüksek mi kazandırır?

Şimdilik sorularım bunlar, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Diğer sorularının cevapları için bir sürü değişken var ama en önemli vereceğim tavsiye eğer ticari motivasyonlarla ceng okursan muhtemelen bir halt yapamayacaksın.

Bu durum Ceng'e de özel değil bu arada.

Meslek sadece para için yapılmaz ilgi de olması lazım. Ve evet bu bölüme karşı ilgim var yazılım öğrenmeyi seviyorum. Ama 12'ye geçince artık bölüm ile ilgili aklıma birkaç şey takıldı. Yoksa amacım ticari motivasyonlarla ceng okumak tabikide değil.

Diğer sorularının cevapları için bir sürü değişken var ama en önemli vereceğim tavsiye eğer ticari motivasyonlarla ceng okursan muhtemelen bir halt yapamayacaksın.

Bu durum Ceng'e de özel değil bu arada.

Tabii ki de sadece yazılım yapılmıyor bu alanda donanım vb alanlarda var diye biliyorum.

Tavsiyem YKS sıralamanız ilk 10k gelmediyse ceng yazmamanız son sene de sıralamaları düştü zaten piyasada bir sürü işsiz mühendis dolu eğer gerçekten kaliteli teknik bir üniversitede okumayacaksanız başka bölümlere yönelin derim. Zamanında inşaat mühendisliği de ceng gibiydi onun da zamanının geçtiği gibi ceng de bitiyor yavaş yavaş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı