Bilgisayar Mühendisliği - Üniversite Önerisi

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: ASUS TUF Gaming X570 PLUS | RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB 3600 MHz | CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D | GPU: Sapphire NITRO+ AMD Radeon™ RX 6900 XT SE | SSD: Samsung 980 PRO 1 TB Heatsink + Samsung 970 Evo Plus 1 TB | Case: Corsair iCUE 4000X RGB | Liquid Cooler: Corsair H100i RGB PLATINUM 240mm | PSU: Corsair RM850x 80+ Gold Fully Modular | Monitor: Samsung Odyssey G7 32" WQHD | Keyboard: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G305
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba arkadaşlar,
2-3 gün önce LYS sonucumu aldım ve üzerimden çok büyük bir yük kalktı, sonucum beklediğimden çok çok iyi geldi. MF4 Türkiye sıralamam 1500. Bu mutluluğumu sizinle paylaşmak istedim. Ayrıca da görüşlerinizi almak istiyorum. Bilgisayar Mühendisliğinde kararlıyım. ODTÜ ve Bilkent arasında kaldım. İleride yurtdışında çalışmak istiyorum. Bu üniversitelere giden yada bu üniversiteler hakkında bilgisi olanlara sesleniyorum: Sizce bu üniversitelerin birbirlerine göre artıları/eksileri neler? "Şu daha iyi şuna git" şeklinde mesaj göndermeyip açıklarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum. :)

Öncelikle tebrik ediyorum seni çok iyi bir sonuç almışsın. Emeğinin karşılığını alman çok güzel.
Yurtdışına gitmek istiyorsan İngilizce eğitim veren bir üniversite tercih etmelisin diye düşünüyorum yada üniversiteyi yurtdışında okursan senin için iyi olur. Hatta süper olur.

Tebrikler. Bilgisayar mühendisliğinden çok elektrik elektronik mühendisliğine yönelmeni tavsiye ederim. Elektrik elektronik mühendisliğinin iş alanı oldukça geniş ve bilgisayar mühendisinin yaptığı işi de yapabildiği için daha çok tercih ediliyor. Bilkent Elektrik Elektronik Tam Burslu tutmuyor sonucuna göre ama ODTÜ EE'yi deneyebilirsin.

Gerçi yakında tercih sonuçları açıklanacak :) Keşke daha önce görseymişim konuyu daha iyi yardımcı olabilirdim.

Türkiye'de mühendislik denilince şu an için bağlantıları en gelişmiş olan üniversiteler Bilkent ve ODTÜ.

Geç olsa da yazdığınız için çok teşekkür ederim. :D Ben tercihime Bilkent Bilgisayarı yazdım. Bu hafta da açıklanacak heralde. Şimdilik bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı