Bilgisayar Mühendisliği vs Pilotaj

ab0rjin

Decapat
Daha fazla  
Geçen senen kötü bir puan yapmasamda mezuna kaldım daha yüksek bir sıralama istediğimden dolayı o yüzden yeniden hazırlanıyorum. Bilgisayar işleri ile uğraşmayı sevdiğimden kafamda hedef olarak yıldız teknik bilgisayar vardı ama bu aralar akrabalar, arkadaşlar, hocalar vb. yerlerden plotaj plotaj dendiğinden bu aralar çok kararsızım kararsızlıktan ötürü hedefim sürekli çok değişiyor. Aslında bilgisayar müh çok en arzuladığım şey değil ve tanıdıklarımdan "çok kişi seçiyor iyi ünilere gidip işsiz kalabilirsin" lafları aklımın bir köşesinde olan plotajı çok daha güzel kılmaya başladı bu karsızlıktan kurtulmak için birkaç tavsiyenizi istyorum ona göre artık hedefimi biraz daha netleştirmek istiyorum. Bilgisayarda yedi tepe ya da Türk alman istiyordum zaten bu sene bayağı puanlar düşmüş pilotaja ise Antalya bilim istiyorum ama kafam çok karışık zaten insanlar yorumda bulunmasa bile karışıkken bu durumda daha da karıştı yorumlarınızı bekliyorum. (İla bu bölümler hakında değil genel olarak da tavsiyelerinizi bekliyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam pilotaj için estü mezunu değilseniz diğer ünilerde Özyeğin vs. tanıdık olması lazım. Torpil demeyelim de hocalar sevdikleri öğrencileri şirketlere yönlendirirse daha kolay iş bulurlar şuan pilotaj okuyup iş bulmakta zorlananlar var çoğu şirket estü mezunlarına daha çok yöneliyor. Onun dışında pilot olduğumda kesin iş istiyorum dersen cadet programı ile pilot olmanı öneririm. Pilot olunca şirkete borcun olacağı için 5-6 yıl pilot olarak çalışman gerekecek ondan sonra da uçuş saatin yüksek olacağı için şirketler seni havada kapar diyebilirim. Üniversitede pilotaj okumayı önermiyorum başka bir bölümden mezun olup cadet programlarına başvurursan kabul edilirsen işin hazır.

Hocam pilotaj için estü mezunu değilseniz diğer ünilerde özyeğin vs. tanıdık olması lazım. Torpil demeyelim de hocalar sevdikleri öğrencileri şirketlere yönlendirirse daha kolay iş bulurlar şu an pilotaj okuyup iş bulmakta zorlananlar var çoğu şirket estü mezunlarına daha çok yöneliyor. Onun dışında pilot olduğumda kesin iş istiyorum dersen cadet programı ile pilot olmanı öneririm. Pilot olunca şirkete borcun olacağı için 5-6 yıl pilot olarak çalışman gerekecek ondan sonra da uçuş saatin yüksek olacağı için şirketler seni havada kapar diyebilirim. Üniversitede pilotaj okumayı önermiyorum başka bir bölümden mezun olup cadet programlarına başvurursan kabul edilirsen iş

Anladım hocam ama o ünilerin punaları çok fazla ben her türülü bir şekilde iş bulunabileceğini düşünüyorum yine de yazdığın için çok sağ ol

Birbiriyle kel alaka iki bolum arasinda kaliyorsan meslek secmeyi bilmiyorsunuz demek; sen ne olmak istiyorsun bunu sormalisin kendine.

Piyasa kosullarini da tahmin edemez kimse, mezun olana kadar 5-6 sene gececek. Isini iyi yapan issiz kalmaz.

Anladım hocam ama o ünilerin punaları çok fazla ben her türülü bir şekilde iş bulunabileceğini düşünüyorum yine de yazdığın için çok sağ ol
Puanı fazla diye mezun olunca iş bulunsaydı bilinen üniversitelerden mezun olanlar işsiz kalmazdı. Öyle bir şey yok.

Birbiriyle kel alaka iki bolum arasinda kalıyorsan meslek secmeyi bilmiyorsunuz demek; sen ne olmak istiyorsun bunu sormalisin kendine.

Piyasa kosullarini da tahmin edemez kimse, mezun olana kadar 5-6 sene gececek. Isini iyi yapan issiz kalmaz.

Haklısınız hocam, ama dediğim gibi hayatımın hiçbir döneminde hayalim denilebilecek hiçbir meslek yoktu o yüzden geçen sene başarısızlık sebeplerimden olan hedefimin olmaması durumunu haletmeye çalışıyorum LinkedIn üzerinden bazı insanlara bölümleri ve ünilerde nasıl diye soruyorum. İstediğim şey en son karar verdiğimde sadece ileride keşke bunu seçmeseymişim demek istemiyorum bu yüzden genel manda tavsiyeler arıyorum. Yorumunuz için sağ olun hocam.

Puanı fazla diye mezun olunca iş bulunsaydı bilinen üniversitelerden mezun olanlar işsiz kalmazdı. Öyle bir şey yok.

Elbette hocam eğer sadece iyi bir üniversiteye girip de kendini geliştirmesen bulamayabilirsin ya da kötü bit üniversiteye gidip kendini geliştirip fırsatlarda yakalayabilirsin ama genel manda iyi fırsatlar yakalama olayının puanca iyi üniversitelerde daha iyi olduğunu düşünüyorum zaten iş yine kendinde bitiyor. Yorumun için sağ ol hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı