Bilgisayar Mühendisliği'nden Eczacılığa geçiş yapılır mı?

E.sl

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar mühendisliği 1. sınıfı bitirdim, sıralamam 67K, yarı burslu bir şekilde okuyorum. Bu bölüme de geç başladım, şu an 22 yaşındayım. Şu an 1. sınıfı bitirdim, ortalamam 2.6, dersleri bir şekilde geçtim ama niyeyse bu mesleği yapmayacakmışım gibi hissediyorum. Böyle olunca da “Ne yapacağım?” diye kendime soruyorum. Tercih döneminde ailem eczacılık yaz demişti, dinlememiştim ama “Keşke dinleseymişim.” demekten alıkoyamıyorum kendimi. Hep pilotaj–mühendislik istemiştim zamanında, o yüzden eczacılığa sıcak bakmamıştım ama eczacılık okuyup bir eczane açıp hayatımı devam ettirmek çok daha makul bir fikir gibi geliyor şu an. Tavsiyeleriniz nedir?

Bilgisayar mühendisliği oku bence. Yurt dışına yerlesebilmen daha kolay olur. Hem çıkmasan da bu ülkeyi geliştirirsin.

Eczacılığa geçince de aynı hislere sahip olmayacağınızın garantisi var mı? Bence öncelikle nasıl bir meslek grubunda olacağınıza kesin olarak karar vermelisiniz bu maalesef deneme yanılma ile olmuyor yani eczacılığa geçip o da olmadı şuna bakim demek çok lüks bir durum.

Eczacılığa geçince de aynı hislere sahip olmayacağınızın garantisi var mı? Bence öncelikle nasıl bir meslek grubunda olacağınıza kesin olarak karar vermelisiniz bu maalesef deneme yanılma ile olmuyor yani eczacılığa geçip o da olmadı şuna bakim demek çok lüks bir durum.
Katılıyorum ki zaten yaş da geçiyor benim kafam da bu yüzden karışık geçiş yaptıktan sonra başka bir yere daha geçemeyeceğim zaten son şans yani. Belki mesleklerin içinden birileri ya da benim yaşadığım karışıklığı yaşayan birileri akıl verir diye konuyu açtım. Teşekkürler size de

Bilgisayar muhendisligini sevmiyor yol yakinken don, hic bulasma. Elbette her meslekte o meslegi sevmiyorsan yapmak sorunlar yaratir ama bilgisayar muhendisligi bu konuda zirve mesleklerden birisidir. Yani sevmiyorsan, keyif almiyorsan asla yapilmayacak meslek. Ayrica sektorde is bulmak su siralar ciddi manada zor.
Sevip sevmediğimden de emin değilim ama bölüm derslerinde zorlandım. İşi görebileceğim bir ortama vb girmedim.

1. Sınıfta ne kadar bölüm dersi gördün ki? Henüz daha yolun başındasın ama tabii ki karar senin sevmeyeceğin bir mesleği yaparken eziyet çekersin.

Sevip sevmediğimden de emin değilim ama bölüm derslerinde zorlandım. İşi görebileceğim bir ortama vb girmedim.

Is gorecegin ortam zaten universitede yapman gerekenden cok da farkli degil temel olarak. Saatlerce bilgisayar basinda oturup kod yazip - dokuman okuyabilecek misin? Meslek cok hizli bir sekilde guncellendigi icin sen de kendini surekli guncellemen lazim. Mesai saatleri disinda mutlaka gelisimine vakit ayirman lazim. Bu bazi kisilerde oldukca yipratici olabiliyor. 2 yil once sektor bambaska haldeyken bugun yapay zeka sayesinde tamamen farkli bir konumda. Herhangi bir meslekte sartlar ve gereklilikler bu kadar hizli degismiyor.

1. Sınıfta ne kadar bölüm dersi gördün ki? Henüz daha yolun başındasın ama tabii ki karar senin sevmeyeceğin bir mesleği yaparken eziyet çekersin.
Python ve Java gördüm ikisini de sınırdan geçtim. Tabi ki haklısınız ama vereceğim karar da bambaşka bir mesleğe geçiş olunca kolay olmuyor. Bu arada müh bitirip pilot olmaya çalışmak da istiyorum buradan devam edersem ilk hedefim bu ama bu ihtimal ya olmazsa diye düşünüp önlem almaya çalışıyorum.

Bir eczacı olarak yazıyorum geçme. Eczane açmak için yatıracağın öz sermayeye değecek bir kazancı yok. Mis gibi mühendislik kazanmışsın devam et kendini geliştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı