Bilgisayar Mühendisliğinin Getirisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
4
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 3100
GIGABYTE A320M S2H
XPG Gammix D30 (2x8 16GB)
Sapphire Rx 470 Nitro O.C
Zalman ZM500-LXII
8. sınıfa gidiyorum ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Getirisi ne kadar? Anadolu Lisesi'ne mi gitmeliyim yoksa Meslek Lisesi'ne mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Mesela İtopya veya Vatan Bilgisayar gibi kurumsallaşmış firmalarda çalışabilir miyim?

PC mühendisi olup Vatan'da satis danışmanı mi olacaksın. Kendini kasmaya gerek yok dostum, lise çıkışlı adamın ağzı azcik laf yapıyorsa orada çalışabiliyor.

Getirisini bosver. Mesleğin hakkını verirsen karşılığını fazla fazla alırsın. Anadolu seç, kazanabildigin en iyi üniversiteyi kazanmaya çalış. Matematikle de ilgili olman gerek bu bölüm için.

Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorsan Meslek Lisesinde bilişim okuyarak başlaman daha erken ve Üniversite için daha sağlıklı olur.

Benim gibi liseden itibaren yazılım üzerine eğitimini alıp kendini bu tip mecralarda donanım alanında da geliştirmeni tavsiye ederim. Asla çok iyi bir liseden veya üniversiteden mezun olmak zorundaymışsın gibi düşünme, meslek lisesinde okumanın sana bir zararının dokunacağını zannetme. Hepimiz neden okuyoruz? İş bulabilmek için. Kaldı ki puanı yüksek olan meslek liseleri de pekala mümkün.

Emin ol piyasada şuan bile birçok yazılımcı aranıyor. Liseden itibaren bu yola baş koyar ve kendini geliştirirsen emin ol hedefini 500'e katlarsın. Hedefin de hedef değil zaten senin :)

Hedefin güzel ama vizyonun yetersiz.
Şimdiklerin sorunu da bu. Vizyonsuzlar. Okuyoruz ama okuyoruz işte diyorlar. Ben bu bölümü seçtim, nerelerde çalışırım, ne yaparım, beni ne karşılar, bu işte mutlu olabilir miyim diye düşünme yok :)

Mühendis olup o yerlerde ne yapacaksın arkadaşların dediği gibi hiç gerek yok mühendis olmaya bak mahalle bilgisayarcılarının çoğu ilk okul lise terk ama sorsan hepsi mühendis, teknisyen bilgisine sahip. Kendini geliştirmeye bak özellikle hedefin büyük olsun öyle bir yer kurmak( satış, pazarlama olması önemli değil büyüklük bakımından) varken neden orada çalışasın? Her zaman daha iyisini hayal et, onun için çalış kendini geliştir ben bunu biliyorum bu bana yeter, ne işime yarayacak bu bilgi deme bir bakmışsın en gereksiz ayrıntı bir gün çok önemli bir yerde işine yarar. He diyorsan yok ben orada çalışıp müşterilere bilgisayar toplamak istiyorum, satış yapmak istiyorum onun için de liseyi bitir, üniversite okuma ağzın 2 laf yapsın biliyormuş gibi davran yeter.

Dostum daha yolun başındasın ''kesşke o zamanlara dönsem şimdiki zekamla'' diyen çok kişi vardır bende dahil. Ben anadolu lisesi mezunuyum ve senin gibi bilgisayar mühendisi olmak istedim hep. Bu senede hazırlanıyorum tekrardan çevremde İTÜ mezunu 2 bilgisayar mühendisi var. Hepside yaşını almış adamlar ve bünyesinde uzun süre çalıştığım şirkette çalışıyorlar yaklaşık 20 yıldır. Maaşları 30 bin Türk lirası civarında (Kayıtlarını ben tuttuğum için biliyorum.) Yani bu bölümde kendini geliştirir ve işini seversen önün açılacaktır. Önemli olan yaptığın işi sevmek ve kendini sürekli geliştirmek. Mutlu olduktan sonra parayı ve diğer şeyleri unutursun. Ve inşallah olursan vatan ve itopya gibi yerler sana göre olmaz orada çalışmak için biraz bilgisayar bilgisi ve ikna edici bir konuşma tarzının olması yeterli sen kendini büyük gelişim şirketlerini hedef al ASELSAN,ROKETSAN gibi şirketler sana uygun olacaktır ve hak ettiğini vereceklerdir diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı