Bilgisayar Muhendisliği

Yuzkremi

Kilopat
Katılım
19 Ocak 2015
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba arkadaslar bir sorum alacak ben su an üniversiteye hazirlaniyorum ve tahmin edebilceginiz uzere secicegim bolum hakkinda aklima takilan birkac nokta var. Oncelikle su anda bilgisayar muhendisligi istiyorum yazilima donanima ilgim var. Yazilim muhengisligi, bilisim muhendisligi gibi alanları da arastirdım yine en bana uygun bilgisayar geldi. Acikcasi kendimi baska bir meslekte pek gormuyorum ama soyle birsey de varki bilgisayar muhendisligi her sene binlerce mevzun veriyo. Yapilan konferanslardan anlayabildigim kadariyla da ileride tek bir dal uzerinde yogunlasmanin pek bi getirisi olmicak gibi mesela mekatronik, nano teknoloji gibi bolumler tavsiye ediliyo. Bu konuda dusuncelerinizi duymak beni cok mutlu edicek. Simdiden tesekkurler.
 
Merhabalar. Öncelikle sınavlarında sana başarılar diliyorum. Soruna gelecek olursak istediğin bölüm seç, seçmelisin. Anladığım kadarıyla bilgisayar mı yazılım mühendisliği mi diye soruyorsun. Ben yazılım mühendisliğinden yanayım. Sonuç olarak bu işin bir de geleceği var. İş imkanı var. Zaten sen tercih yaparken ailende bu konuda sürekli baskı yapacak. Bilgisayar mühendisliği bitirip boşta kalmış birçok insan var.
Ama çağın getirisi, ileride herkes yazılım dili bilmek zorunda kalacak. Yani şuan iş başvurularında ki ingilizce bilmek gibi bir şey. Adam fırına kürekci alıyor; ingilizce şart diyor.
Yazılımın önü açık. İş imkanı bence fazla.
Bu arada artık kimse bir bölümle yetinmiyor. Okuduğu bölümün en ucuna kadar eğitim alıyor ve bu sayede gelişiyor. Tabi ki sende yazılım okuyup bunu nano teknoloji ile birleştirirsen, el üstünde tutulan bir adam olursun.
 
Üniversitelerin bölüm sayfalarına girip öğretim planlarındaki derslere tek tek bakmanızı ve derslerin içeriklerini okumanızı tavsiye ederim. Çünkü tercihten önceki "bilgisayara meraklıyım nasılsa yaparım" düşüncesiyle bölümü kazanırsınız sonra ortalama tutturacağım diye bir haftada üniversite sınavındakinden daha fazla efor sarfedersiniz. Ayrıca bu tür bölümler istiyorsanız kesinlikle İngilizce eğitim veren üniversiteyi seçmeniz sizin yararınıza olur. Çünkü bir şeyler öğrenebileceğiniz kaynaklar İngilizce olacaktır.
Tabi ki sende yazılım okuyup bunu nano teknoloji ile birleştirirsen, el üstünde tutulan bir adam olursun.
Ayrıca bunu yapabilmeniz için de Malzeme Mühendisliğinde yüksek lisans yapmanız gerekir. Yazılım Mühendisliğinin (bir ihtimal) seçmeli derslerinde nanoteknoloji gibi bir ders olsa da bu size anca giriş seviyesinde bir bilgi sunabilir.
 
Başarılar dilerim. Yazılım mühendisliği tavsiye ederim. Bilgisayar mühendisliği biraz eskidi gibi. Ama sen kendini yetiştirirsen bir sorun olmaz. Ayrıca tercih yapacağın okulun eğitim sistemini çok iyi araştır. Ders içeriklerine iyi bak içlerinden iyi olanları seç. Yoksa 4 sene boyunca 1-2 dönem gördüğün ve geçmek için uğraştığın dersleri boşuna görmüş olabilirsin.
 
Üniversitelerdeki ders programlarına baktığımızda yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında pek fark görünmüyor ve bu sadece ülkemizde bu şekilde. Ayrıca yazılım mühendisliği bölümü okutan üniversiteler hep vakıf üniversiteleri (bir, iki tane düşük puanlı devlet üniversitesi hariç.). Bunları göz önünde bulundurduğumuzda bana göre mantıklı olan bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra yüksek lisans yapıp, hiç durmadan ve yenilikleri takip ederek kendinizi geliştirmek olacaktır.
Not: Şu an lise 3 öğrencisiyim ve bu konuyu 8. sınıftan beri araştırıyorum. Bilgisayar mühendisliği ile ilgili ODTÜ'nün sitesinde SSS adı altında detaylı bir yazı bulunmakta.
 
Bende bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasında kaldım . Yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat sayısal derslerim çok kötü matematik , fizik , kimya . Bunlar olmadan okumak mümkünmü ?
 
Bende bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasında kaldım . Yazılım mühendisi olmak istiyorum fakat sayısal derslerim çok kötü matematik , fizik , kimya . Bunlar olmadan okumak mümkünmü ?
Yazılım veya bilgisayar mühendisliği farketmez ikisi de MF-4 puanından öğrenci alıyorlar ve bu puan türünde matematik ve fizik en çok katsayılı dersler. Bu yüzden matematik ve fiziği kötü olan biri için bu bölümlere girmek çok zor.
 
Bana biraz yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği hakkında bilgi verirmisin ( Hangi üniversitelerde , kaç puan , hangi sınavlara girmeliyim , bölümün zorluğu , bölümün dersleri vs.)
 
Bana biraz yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği hakkında bilgi verirmisin ( Hangi üniversitelerde , kaç puan , hangi sınavlara girmeliyim , bölümün zorluğu , bölümün dersleri vs.)
Tabiki. Türkiye'de bilgisayar mühendisliğinde en düşük puan Girne Amerikan Üniversitesi (Tam Burslu) ve puanı 200. Tabi bunun gibi çok aşırı derecede düşük puanlı üniversitelerde okumak çok mantıklı değil kariyer ve bilgi açısından. Diğer yanda iyi üniversitelerde (ODTÜ, İTÜ, YTÜ, İÜ vb) hem bilgi bakımından hemde kariyer bakımından oldukça iyi fırsatlar sağlıyorlar. Bilgisayar mühendisliği MF-4 puan türünden öğrenci aldığı için YGS haricinde LYS-1 ve LYS-2 sınavlarına girmek zorundasınız. Bölümün derslerini ise üniversitelerin sitelerinden öğrenebilirsiniz. Bölümün zorluğunda ise bir şey söylemem pek doğru olmaz çünkü kişiden kişiye değişir bu durum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı