Bilgisayar nasıl temizlenir?

Ekwkska

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarın camını açtım sadece. Direk kurutma makinesi ile soğuk hava tutsam sıkıntı yaratır mı? İlk defa yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'da bir sürü rehberi var fanların bağlantılarını çıkarıp süpürge ile çekmen lazım bağlantıdan çıkaramiyorsan fanları statik elektrik oluşmaması için döndürmemen gerek bu noktada temizlik için elektrik süpürgesi daha mantıklı olacaktır. Sistemi 1 yıldan uzun süredir kullanıyorsan MX4 ve benzerleri ile termal macun yenileyebilirsin tamamen sana kalmış.
Not: Unutma ki yapacağın her işlem senin kendi sorumluluğun altındadır, Cihaza zarar verdiğin senaryoda sorumluluk tamamen sana aittir.

Fazla toz yok alalı 1 ay oldu sadece ışık tutunca gözüküyor almak istedim.
Küçük toz öbeklerini kafaya takmayı önermem. 5-6 ayda bir temizlemeniz yeterli olacaktır. Yine de saç kurutma makinesi etkili bir çözüm değil. Basıncı etkili olmayacaktır. Yakınınızda marangoz gibi, mobilyacı gibi dükkanlar varsa rica edebilirsiniz aslında. Ardından tercihinize kalmış bir biçimde termal yenilemesi yapabilirsiniz.

Merhaba. Saç kurutma makinesini soğuk hava modunda ve çok yakından olmayacak şekilde tozları üfleyebilirsiniz. Sorun olacağını sanmıyorum. Varsa sert olmayan bir fırçayla tozları temizleyebilirsin. Işık tutunca gözüken tozları temizlediğin zaman bir süre sonra yine gelecek ama sen bilirsin 😀 Çok sinir bozucu.

Kompresör varsa eğer ucuna hava tabancası takarak onunla temizlemen lazım. Ama hava üflerken mutlaka fanları elinle tut dönmesin. Esas temizlik bütün bileşenleri söküp ayrı ayrı temizlemek ve termal macunlarını yenilemek, ama daha önce yapmadıysan ilk dediğimi yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı