Bilgisayar nasıl toplanır?

Olay teoride kolay aslında ama pratikte bilmeyen birisini zorlayabilir.

Pratikte ben de bilmiyordum, teoride öğrenen birinin sadece pratikte öğrenmesi kalır zaten, başkalarına yaptıra yaptıra kusura bakma da hiçbir şey öğrenemezsin. Yaklaşık 5-6 ekran kartının montajını kendim yaptım, hiçbir sıkıntı olmadı.

Ben takmayı hiç bilmeme rağmen YouTube'de izleyerek 15 dakikada taktım çok basit.

En zor kısım zaten kasa ön panel bağlantılarıdır. Onlar da yine anakart kitapçığından görülebilir.

Anladım, ben bir tek ekran kartı montajı sandım. Diğer şeylerin montesine gelirsek, kendinizi o işe adamak istemiyorsanız yani güvenmiyorsanız işte neyi nasıl yapacağım pek emin değilim fakat yine de öğrenmek istiyorum diyorsanız video izleyin, başkası taksın diyorsanız yapacak bir şey yok maalesef ikilemde kalmanız çok normal.

Ekran kartı montajını kendim çözerek yaparım. Asıl sıkıntı kablolarda. Kasadan çıkan kablolar var. Anakarta girecek kablolar var. Anakarta nasıl nereye monte edeceğim onu da bilmiyorum. Sadece küçük parçaları biliyorum .

Küçük kablolar için anakart üstünde yazıyor zaten. Dikkat etsen yeterli, diyelim ters taktın yön olarak düzeltince de sorun olmuyor zaten.

Gerçekten zaman ayırmak istiyorsanız ve gelecek monte/sökme işlerinde işime yarar bu bilgiler diyorsanız bir videoya göz atın, zarardan çok yararı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…