Bilgisayar normal kullanımda çok yavaşladı

Makaleler
9
Daha fazla  
Son günlerde inanılmaz bir yavaşlama var neredeyse fare imlecini bile zor oynatıyorum. HD Tune testini yaptım ve hiçbir zarar bulamadı, HDD sağlıklı gözüküyor. Görev yöneticisine baktığımda ise bellek ve disk kullanımları %100'ü buluyor. Sebebi nedir, ne yapmam gerekir?

Ekran Görüntüsü (24).png

Virüs olabilir sistemin özellikleri nedir?
Bu videoyu izle derim benim işime yaramıştı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende de vardı yaptım şu anda %9 %10'larda kullanım ve videonun daha 3. dakikasındayım.

Ekran kartına yetmez bu RAM niye boş yorumlar yapıyorsun, internete bağlanıp virüs kapma nedir? İnternet olmadan virüs de kapmıyor mu sistem. Ben burada yıllarca geçirmiş ve yorumlarıma da bak kaç kişiye yardım ettim. Benim bilgisayara virüs bulaşmadı şimdiye kadar bilinçli kullanıcı olarak.

HDD kullanıyorsan %100 HDD kullanımı da gayet normal SysMain.

Videoyu izlemeden kahkaha emojisi atmak mı? Kardeşim sen gerçek bir bilgisayar dehasısın seni gönülden tebrik ediyorum.

Bellek veya Ekran kartı ne alaka?
Halen anlamadıysan, virüste kapman normal. Diyorum ki bu sisteme oyun oynamayan veya çizim yapmayan RX 580 ekran kartını niye alsın, normal gezinme için de güçlü bir sisteme gerek olmadığını biliyorsun. Ben de donanımını inceleyerek RAM'de arttırman gerekli olur oyun veya çizimle uğraşıyorsan bu konu ile alakası da RAM de böyle kullanır sonra niye takılıyor dersin dedim. Diğer sorunu da yazdım uzatıyorsun kameti.

@SunSet Yahu sistemi zaten oyun oynamak için aldım ama konumuz o değil ki. Ben sorunumu normal gündelik kullanımda da yaşıyorum. Mesela Sosyal'de veya YouTube sayfasında gezinirken de bu yavaşlama sorununu yaşıyorum. Sebep Ekran kartı ve bellek değil.

Ben sorunumu normal gündelik kullanımda da yaşıyorum. Mesela Sosyal'de veya YouTube sayfasında gezinirken de bu yavaşlama sorununu yaşıyorum. Sebep Ekran kartı ve bellek değil.
Hocam yazdım işte, temiz ön yükleme nedir yazsan Microsoft sitesinde anlatıyor. Sorunu bul, belki bir yazılım da buna sebep olabiliyor. Benim de anlık takılma/gecikme vardı, kendi sorunumu temiz ön yükleme ile çözdüm, disk kullanımı da aynı şekil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı