Bilgisayar oyun oynarken donup kapanıyor

muhiniz0

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Gskills ripjaws 2x4 GB 1600Mhz ddr3
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD
Ekran kartı
AMD RX-580
Anakart
Asus M5A97
İşlemci
AMD FX-8350
Merhaba öncelikle, fazla uzatmadan konuya geçiyorum. Son zamanlarda bilgisayarımda ısınma donma sorunları baş göstermeye başladı. GPU ve CPU için sıcaklık takiplerini yaptığımda gayet normal (60 derece) seviyelerde olmasına rağmen oyun oynarken bilgisayar kendiliğinden donuyor ve kapanıyor. Görev Yöneticisi'nden takip ediyorum disk ve bellek kullanımları 90-100'leri buluyor. Sebebinin hard disk, RAM veya güç kaynağıyla alakalı olduğunu düşünüyorum ancak bilgisayardan fazla anlayan biri değilim. Ayrıca bilgisayarımda donanımsal olarak ekleme yapmak istiyorum ancak bütçem kısıtlı o yüzden fazla seçeneğim yok. Sizce SSD mi taktırmalıyım yoksa RAM takviyesi mi? Parça önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapanıyor mu yoksa yeniden mi başlıyor? İkisi arasında büyük fark var.

Kapanıyor mu yoksa yeniden mi başlıyor? İkisi arasında büyük fark var.

Hocam görüntü gidiyor ses 1-2 saniye devam ediyor. Ardından siyah ekranda kalıyor ben kendim yeniden başlatıyorum.

RAM'i ve işlemciyi acilen yükselt.
Hocam genelde ssd taktır diyorlar ram işlemci daha mı önemli? Bir de marka model öneriniz var mı bütçem çok yüksek değil maalesef öğrenciyim ona göre tavsiye verirseniz sevinirim.

Xigmatek Talon Vector 750W hocam.​

İşlemci AMD Ryzen 2600 işini görür. RAM ise Corsair'in 2x8 GB RAM alabilirsin. Günümüzde artık 8 GB hatta 16 GB RAM bile yetersiz olabiliyor.

Aynı sorunu ben de yaşadım. Sistemi komple dağıttım temizledim, çıkartmışken termal macunları da yeniledim. Benim sorunum düzeldi. İstersen sistemi komple sök, kasadan uzay montaj yapıp dene.

Aynı sorunu ben de yaşadım. Sistemi komple dağıttım temizledim, çıkartmışken termal macunları da yeniledim. Benim sorunum düzeldi. İstersen sistemi komple sök, kasadan uzay montaj yapıp dene.
Arkadaşın dediği gibi yapabilirsin ancak önce yazılımsal olarak çözmeye çalış.
Ekran kartını elle son önerilen sürüme güncelle, aygıt yoneticisin güncel demesine bakma.
Sorun devam ederse BİOS güncellemesi yap.
Umarım sorunun çözülür.

Burada yazılan tavsiyeleri yapmana rağme bir şey düzelmiyorsa anakarttan voltaj düşür. ASUS anakartlarda voltaj fabrika çıkışı 1.38 civarı geliyor o anakartta.
Aşırı ısınmadan ben de muzdariptim.
Manuel olarak voltaj düşürünce rahatladı biraz.
İşlemcim AMD Phenom 2 955 b. E
Anakartım M5A97 l. E

Oyun oynarken ne oluyor da bu sorun yaşanıyor? Kaplamalar mı yüklenmiyor? Ekstra efektli bir sahne mi çıkıyor? Ve oyunu belirtirseniz daha iyi olur bana göre HDD kaynaklı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…