Bilgisayar oyun oynarken donup kapanıyor

muhiniz0

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Gskills ripjaws 2x4 GB 1600Mhz ddr3
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD
Ekran kartı
AMD RX-580
Anakart
Asus M5A97
İşlemci
AMD FX-8350
Merhaba öncelikle, fazla uzatmadan konuya geçiyorum. Son zamanlarda bilgisayarımda ısınma donma sorunları baş göstermeye başladı. GPU ve CPU için sıcaklık takiplerini yaptığımda gayet normal (60 derece) seviyelerde olmasına rağmen oyun oynarken bilgisayar kendiliğinden donuyor ve kapanıyor. Görev Yöneticisi'nden takip ediyorum disk ve bellek kullanımları 90-100'leri buluyor. Sebebinin hard disk, RAM veya güç kaynağıyla alakalı olduğunu düşünüyorum ancak bilgisayardan fazla anlayan biri değilim. Ayrıca bilgisayarımda donanımsal olarak ekleme yapmak istiyorum ancak bütçem kısıtlı o yüzden fazla seçeneğim yok. Sizce SSD mi taktırmalıyım yoksa RAM takviyesi mi? Parça önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken ne oluyor da bu sorun yaşanıyor? Kaplamalar mı yüklenmiyor? Ekstra efektli bir sahne mi çıkıyor? Ve oyunu belirtirseniz daha iyi olur bana göre HDD kaynaklı olabilir.

Şu an bilgisayarımda sadece Valorant ve ETS 2 oyunları yüklü bu oyunlarda problem yaşıyorum. Bir anda ekran kararıyor ardından ses de kesiliyor ve restart atarak yeniden açıyorum ancak böyle düzeliyor. Disk kullanımının yüksek olmasından dolayı ben de HDD kaynaklı olduğunu düşündüm açıkçası.

Oyun oynarken ne oluyor da bu sorun yaşanıyor? Kaplamalar mı yüklenmiyor? Ekstra efektli bir sahne mi çıkıyor? Ve oyunu belirtirseniz daha iyi olur bana göre HDD kaynaklı olabilir.
Şuanda bilgisayarımda sadece ETS 2 ve Valorant oyunları yüklü. Herhangi bir ekstra efekt vesaire değil, normal oyun akarken bir anda ekran kararıyor ses 1-2 saniye daha gelmeye devam ediyor ardından o da kesiliyor. Ancak yeniden başlattığımda kendine geliyor. Disk kullanımının yüksek görünmesinden dolayı ben de HDD kaynaklı olduğunu düşündüm. Teşekkürler cevabınız için.

Son düzenleme:
Şu an bilgisayarımda sadece Valorant ve ETS 2 oyunları yüklü bu oyunlarda problem yaşıyorum. Bir anda ekran kararıyor ardından ses de kesiliyor ve restart atarak yeniden açıyorum ancak böyle düzeliyor. Disk kullanımının yüksek olmasından dolayı ben de HDD kaynaklı olduğunu düşündüm açıkçası.

Şuanda bilgisayarımda sadece ETS 2 ve Valorant oyunları yüklü. Herhangi bir ekstra efekt vesaire değil, normal oyun akarken bir anda ekran kararıyor ses 1-2 saniye daha gelmeye devam ediyor ardından o da kesiliyor. Ancak yeniden başlattığımda kendine geliyor. Disk kullanımının yüksek görünmesinden dolayı ben de HDD kaynaklı olduğunu düşündüm. Teşekkürler cevabınız için.
Denetim Masası>Sistem ve Güvenlik>Güvenlik ve Bakım>Bakım>Güvenilirlik geçmişini görüntüle yolunu takip edip açılan menüde hata var mı kontrol edin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı