Bilgisayar oyundayken kapanıyor

tolgaw231

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, yaklasık 1 aydır yaşadığım bir sorunun çözümünü arıyorum ama maalesef ki bulamadım. Bazı oyunlarda bu sorunu yapıyor bazı oyunlarda maalesef bu sorunla karsılasmadım. Sorun şu ki bilgisayarımı B550 çip setli anakarta geçtikten sonra bu hataları almaya başladım. Oyuna giriyorum biraz bekledikten sonra tam oyuna girecek sistem kendini kapatıyor. İşlemci sıcaklık derecem normal derecede ekran kartımın sıcaklık derecesi normal derecede güç kaynağımı bile değiştirdim ama yok sorunun çözümünü bulamadım bu durumdan anlayan arkadaş varsa veya basına gelmiş ve çözmüş birisi varsa mutlaka bana yardım etsin artık bilgisayardan soğudum diyebilirim :) FC 2024 oynuyorum bu sorunu almıyorum bazı oyunlarda almıyorum ama nedense bazı oyunlarda da bu sorunu alıyorum dediğim gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Efendim belki ekran kartı veya bir parça bozuk olabilir çünkü arızalı parçalar oyun oynadığında üstüne bir yük bindiğinde kendini belli eder Ekran kartınıza furmark üzerinden stres testi yapın işlemci de dahil buradaki amaç onların ısınıp yorulmasına yol açarak arızalı mi değil mi diye kontrol etmek arızalı ise kendini zaten belli edecektir mesela oyun açtığınızdaki olduğu gibi ekran kapanır veya mavi ekran alırsınız bence bir deneyin stres testini işlemci için başka gerekiyor furmark sadece ekran kartı için çözünürlüğü en yükseğe alıp fullscreen olarak yapın testi ama eger ekran kartı 80 dereceyi geçerse durdurun zarar görmesin eğer bozuksa kendini yukarı sıcaklıklarda belli edecektir.

Efendim belki ekran kartı veya bir parça bozuk olabilir çünkü arızalı parçalar oyun oynadığında üstüne bir yük bindiğinde kendini belli eder Ekran kartınıza furmark üzerinden stres testi yapın işlemci de dahil buradaki amaç onların ısınıp yorulmasına yol açarak arızalı mi değil mi diye kontrol etmek arızalı ise kendini zaten belli edecektir mesela oyun açtığınızdaki olduğu gibi ekran kapanır veya mavi ekran alırsınız bence bir deneyin stres testini işlemci için başka gerekiyor furmark sadece ekran kartı için çözünürlüğü en yükseğe alıp fullscreen olarak yapın testi ama eger ekran kartı 80 dereceyi geçerse durdurun zarar görmesin eğer bozuksa kendini yukarı sıcaklıklarda belli edecektir.
hocam testlerde hiç bir sorun yok stress testlerine cok soktum furmak testi olsun memtest64 prime 95 testine soktum 3d testlerine soktum testlerde hiç bir sorun yok yüzde yüz yüke sokuyorum pc orada kapanmıyor ama oyunlarda tak diye gidiyor b unu bazı oyunlarda yapıyor bazı oyunlarda yapmıyor ve asırı derecede bu durum benim canımı sıkıyor

Başka Yardım Edicek Yokmu ?

Son düzenleme:
Dostum pc yi sıfırlamak veya bios i sıfırlamak gibi şeyler yap ama donanımsal olduğunu düşünüyorum bence buraya sormak yerine tamirciye gitmen daha iyi olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı