Bilgisayar parçaları içinde cayma hakkı kaldırıldı mı?

Makaleler
1
Yer
Ankara
1 Ekim 2022'den itibaren geçerli olmak üzere telefon, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar için cayma hakkı kaldırılmış fakat yönetmelikte "bilgisayar" olarak belirtilmiş, tek tek parçalara (işlemci, RAM, SSD vb.) Dair bir ibare ya da tanımlama göremedim. Bunlarda da cayma hakkı kaldırıldı mı?

Galiba kutuyu açmasan bile iade edemiyormuşsun. Kutuyu açamadan eşyanın orada olup olmayacağını nereden bileceksin ki? Hıyar çıkınca ne yapacaksın?

Ayrıca madem öyle adam gibi uyumunu araştırmadan almayacaksın arkadaş. Sorunu osunu busunu bilmeden alıyorlar sonra da burada bize ağlıyorlar, üstelik satıcıyı zor durumda bırakıyorlar. Sonuna kadar hak ediyorlar...

Bu düzenleme kimi için iyi kimi için kötü oldu. Bazı satıcı arkadaşlar bu durumdan yakınıyordu. İşlemci pinlerini kırıp geri gönderen müşterileri vardı. Müşteri işlemciyi kullansın ama pinini kırmasın bana öyle iadeye göndersin diyordu. Bu sebeple böyle bir düzenleme hakedilen bir düzenleme. Bir diğer taraftan da müşterilere çakma ürün satan adamlar iade edilememe durumunu fırsat bilip müşteriyi kandırma yoluna gitmeye çalışacaktır. Bakıldığında müşteri yorumları önemli bir konu haline geliyor artık. Yani müşteriler sadece olumlu yorum yapılmış satıcılardan alışveriş yapacak ve diğer satıcılarda bu olumluluğu artırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya başlayacaktır. Kaliteli iş yapmayan satıcılarda piyasadan düşmeye mahkum bırakılacak. Avantajları mı yoksa dezavantajları mı fazla o kısmı bilmek maalesef mümkün değil şu anki bu düzenlemede.

Her türlü kötü bir uygulama, savunmayın. Böyle savundukça kaybedersiniz, biraz sorgulayın ama iyice sorgulayın.

Artı -1 Eksi
Galiba kutuyu açmasan bile iade edemiyormuşsun. Kutuyu açamadan eşyanın orada olup olmayacağını nereden bileceksin ki? Hıyar çıkınca ne yapacaksın?

Kapalı kutudan hıyar çıkma ihtimali yok. Cidden anlayamıyorum. Üstünde fabrikadan yapışma etiketli 5600X kutusundan hıyar mı çıkacak? Yapmayın Allah aşkına.

Bu uygulamadan fırsat bilip çok dolandırıcı çıkacak.

Ryzen'mi dolandırıcı çıkacak? Anlamıyorsunuz sanırım. O etiket fabrikada yapıştırılır ve çıkarılırsa kutunun açılmış olduğu anlaşılır. Saçma sapan markalarda sıkıntı olabilir, o konuda bir şey diyemem haklısınız.

Ben AMD'ye dolandırıcı demiyorum. Belki satıcı yani dolandırıcı o işlemciyi direkt Ryzen kutusu ile göndermeyecek? Belki başka bir kutunun içinde gönderir veya göndermez? Kutunun içine bakman lazım, bakarsan ama iade edemiyorsun işte. Kaderini kabul edeceksin. Hıyar afiyet olsun.

Sonuç olarak herkesin kafası karışık anladığım kadarıyla.

Parçalarda düzenleme kesin vardır. Neyse iyi oldu.

Bilgisayar parçaları için her türlü iyi oldu. Araştırmadan bilmediği parçayı almayacaksın arkadaş. Sonra paketi açıp satılamaz hale getiriyorlar.

Garantiye verir ki zaten kapalı kutu parçaların sorunlu çıkma ihtimali senin yarın ölme durduk yere ölme ihtimalinden daha az.

O olsaydı iyi olurdu haklısınız.

Kapalı kutudan hıyar çıkma ihtimali yok. Cidden anlayamıyorum. Üstünde fabrikadan yapışma etiketli 5600X kutusundan hıyar mı çıkacak? Yapmayın Allah aşkına.

Arkadaş bu işin ticaretiyle uğraşıyor galiba, pek mutlu olmuş.

Herkesin, bilgisayarın her parçasını bilme zorunluluğu yok. Uyumsuzluk dediğiniz şey aynı model RAM'lerde bile çıkabiliyor, dual channel olan RAM'lerin dual çalışmadığı bile oluyor. Böyle büyük büyük konuşuyorsunuz, sonra yaşayınca aklınız başınıza ancak geliyor. O etiketlere falan da o kadar güvenmeyin. Nelerin sahteleri yapılmıyor ki onun sahtesi yapılmasın...

Cayma hakkı, dolandırıcılık yapan esnafların iki kere düşünmesini sağlayacak nadir şeylerden biriydi. Özellikle teknik olarak detayı olan ürünlerde kaldırılması, dolandırıcı esnafa bayram ettirecek. Neyse, inşallah sandıkta bunları unutmayız.

İş donanımda da bitmeyebilir. Belki çoğu yazılım şirketi de aynı şeyi yapacak? Kim bilebilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…