Bilgisayar parçaları iyi ve uyumlu mu?

Bütçe
40000

thebiscuit

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, ben haziran gibi bir bilgisayar alacağım parçaları şunlar;
İşlemci: Ryzen 7 5700X
Sıvı soğutma: CORSAIR iCUE H100i ELITE CAPELLIX SİYAH RGB 240mm
Anakart: Asus ROG STRİX B550-E GAMING AMD AM4
Ekran kartı: Asus ROG Strix RTX 3070 Ti OC ROG-STRIX-GAMING 256 Bit GDDR6X 8 GB
RAM: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
PSU: CORSAIR RM850 850W 80+ Gold Full Modüler 135mm
Kasa: Corsair iCUE 220T RGB Airflow Siyah
SSD: Samsung 500GB 980 NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3100MB / Yazma Hızı 2600MB) + 500GB M.2 SSD'm mevcut.
Monitör: Asus TUF Gaming VG247Q1A 23,8" Va FreeSync 1920X1080 165Hz 1ms

Bu parçalar iyi ve uyumlu olarak çalışır mı?

39-40K lık bir bilgisyar için oldukça dengesiz bir sistem olmuş. Bu kadar para verip DDR4 RAM ve 500gb disk kullanmak. Yani uzun uzun bu bütçeye kasa önerirdim ama 3080'li hazır kasalar bile bundan iyi.

Ne yapacağını yazmamışsın ama mesela işlemci çok uçuk bir de GPU piyasası şu sıralar bu kadar dalgalıyken Haziran'da alacağın sistem için bir siteye bir ürüne kilitlenme derim.

SSD iyi model değil, o ekran kartı fiyatında 6900XT bulunabiliyor.
Sıvı soğutmanın daha iyi alternatifleri mevcut, kasa pek iyi değil.
RAM alternatifi de bulunabilir, fiyatına göre iyi değil.

39-40klık bir bilgisyar için oldukça dengesiz bir sistem olmuş. Bu kadar para verip DDR4 RAM ve 500GB disk kullanmak. Yani uzun uzun bu bütçeye kasa önerirdim ama 3080'li hazır kasalar bile bundan iyi.

Ne yapacağını yazmamışsın ama mesela işlemci çok uçuk bir de GPU piyasası şu sıralar bu kadar dalgalıyken Haziran'da alacağın sistem için bir siteye bir ürüne kilitlenme derim.
Zaten yanında 500GB daha M.2 SSD'm var bir de genel olarak After Effects'de edit yaparken render alırken, kod yazarken kullanacağım biraz da oyun oynayacağım Valorant, Rainbow Six, GTA V vb. DDR5 Ramler'in 32GB'si 6000TL.

Mesela bu hazır sistemde RTX3080 var fakat işlemcisi 5600X, RAM'i 16 GB, PSU'su ileriye yönelik değil 750W, Anakart mini ATX.

İncehesap tüm sitelerden topluyor fiyatları yani bir siteye yönelik değil.
SSD iyi model değil, o ekran kartı fiyatında 6900XT bulunabiliyor.
Sıvı soğutmanın daha iyi alternatifleri mevcut, kasa pek iyi değil.
RAM alternatifi de bulunabilir, fiyatına göre iyi değil.
6900XT 22000TL En Az.

Son düzenleme:
Zaten yanında 500GB daha M.2 SSD'm var
Olsun kaç para veriyorsun en az 1TB Nvme SSD alman lazım ben 7500TL lik laptopa 512GB m2 PCI SSD aldım sen 40K lık sisteme 500GB disk alıyorsun. O sendeki 500GB de yedek olur hele de arşiv işleriyle uğraşacaksan verin çok olur yanına oyun da yükleyeceksin bir de. Böyle düşününce 1TB bile az geldi.

DDR5 RAM konusunda haklısın şuan lüzum yok zaten onu destekleyen anakartlar da çok pahalı 32GB DDR4 alırsın ama o attığın linkteki gibi değil. Sıvı soğutucu da bir tık pahalı. Yani sisteme güncelleme şart ama bunu Haziran ayında yapmak lazım fiyatlar ne olur bilinmez.

Bütün sistem parçaları birbirine uyumlu, ama elinizdeki bütçeye göre daha iyisini toplar mısınız onu bilemiyorum. Bilgisayar piyasasından bayağı uzaklaştım 2 yıldır.

Ama size bir tavsiye vereyim, sırf biraz daha ucuz diye AMD ekran kartı tercih etmeyin. NVIDIA candır can, tecrübeyle sabit.

6900XT 22000TL En Az.

Monitörü Arttırdım ve rtx3060ti lı sistem aldım inşallah bu akşam montajlayacağım
mini atx anakart ve kasaya geçtim stok fanla idare edeğim yetmezse sıvı soğutma alacağım
edit: itopyadan işlemci alırken dikkat edin fan yokmus 😞

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı