Bilgisayar parçaları nasıl birleştirilir?

illumemati

Hectopat
Daha fazla  
Toplayacağım sistem şu şekilde.
  • MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi (alındı)
  • Corsair RM750e 750watt Gold PSU ( alındı)
  • Galax 4070 Ti Super.
  • AMD Ryzen 7 7800X 3D.
  • Patriot Viper 6000MHz CL30 32 GB RAM.
  • Kingston Renegade 1TB M.2 SSD.
  • Lian Li Lancool 216X kasa ( alındı)
  • Arctic Freezer II 360 mm sıvı soğutucu ARGB ( alındı)
Arkadaşlar kasaya PSU'yu anakartı ve sıvı soğutucuyu hemen takayım mı?
Şu an alındı dediklerimi takacağım?
İlk defa kendim sistem birleştireceğim için bana tavsiyede bulunur musunuz?
Video izledim ancak yine de soru işareti kaldı aklımda.
Öğrendiklerim şunlar.
24 pin anakart güç kablosu.
12 pin ekran kartı güç kablosu ya da 16 pin olan.
8+8 16 pin işlemci güç kablosu.
Bilmediklerim şunlar.
Power tuşu bağlantı kabloları.
USB kablo bağlantısı.
İşlemci soğutucu kablo bağlantısı.
Fan ve pompa ve RGB.
SSD güç kablosu bağlantısı.
Vs...
Ve kablo yöntemi kablo düzeni vs...
Yardımcı olursanız çok memnun olurum iyi akşamlar.

Son düzenleme:
PSU'yu bağlayabilirsin. Fakat ekran kartını vs aldıktan sonra birkaç kablo daha bağlaman gerekecek. Kablo düzeni için internetten bakabilirsin. Power tuşu ve diğer kabloları da takabilirsin, her anakartınki farklı oluyor, anakartının kitapçığından bakarak hangi kabloyu hangisine takacağını anlayabilirsin. SSD'yide takması basit, internet üzerinden videolara bakarak bulabilirsin onu da. Soğutmaların takılışı hakkında bilgim yok o konuda bir şey diyemeyeceğim.

PSU'yu bağlayabilirsin. Fakat ekran kartını vs aldıktan sonra birkaç kablo daha bağlaman gerekecek. Kablo düzeni için internetten bakabilirsin. Power tuşu ve diğer kabloları da takabilirsin, her anakartınki farklı oluyor, anakartının kitapçığından bakarak hangi kabloyu hangisine takacağını anlayabilirsin. SSD'yide takması basit, internet üzerinden videolara bakarak bulabilirsin onu da. Soğutmaların takılışı hakkında bilgim yok o konuda bir şey diyemeyeceğim.

Hocam ekran kartı için 12 pin güç kablosunu zaten bağladım.
SSD takmayı da biliyorum
Anakartın altına takılan kabloları bilmiyorum.

Hocam ekran kartı için 12 pin güç kablosunu zaten bağladım.
SSD takmayı da biliyorum.
Anakartın altına takılan kabloları bilmiyorum.

Anakartın kutusundaki kitapçıkta hangisine hangisini takman gerektiğini göstermiştir diye düşünüyorum, çünkü genelde anakartlarda o kabloların takılma yerleri farklı oluyor.

Anakartın kutusundaki kitapçıkta hangisine hangisini takman gerektiğini göstermiştir diye düşünüyorum, çünkü genelde anakartlarda o kabloların takılma yerleri farklı oluyor.

Güç kaynağına tüm kabloları takmalı mıyım? Çünkü kutudan bir sürü kablo çıktı. Mesela SATA SSD kullanmayacağım.

Ben kendi anakartımın bağlantısını KL Gamers adlı bir youtuber'ın videoya göre yapmıştım. Youtube'da arat "B650M GAMING PLUS WIFI build" diye çıkar görürsün. Hatta direkt paylaşayım. Bir kaç tane daha videosu var bu anakartla ben bir tane seçtim istersen diğerlerini de kontrol edebilirsin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben kendi anakartımın bağlantısını kl gamers adlı bir YouTuber'ın videoya göre yapmıştım. YouTube'da arat "B650M Gaming Plus Wi-Fi Build" diye çıkar görürsün. Hatta direkt paylaşayım. Birkaç tane daha videosu var bu anakartla ben bir tane seçtim istersen diğerlerini de kontrol edebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim anakartım B650M değil.
B650 Gaming Plus Wi-Fi
Fark var mı acaba arasinda.

Benim anakartım B650M değil.
B650 Gaming Plus Wi-Fi
Fark var mı acaba arasinda.
Mimarisi farklı gözüküyor sizinki ATX B650M ise Micro-ATX. Onun dışında teknik özelliklerde inanılmaz farklar yok gibi gözüküyor.
MSI B650 Gaming Plus WiFi - MSI B650M Gaming Plus WiFi Karşılaştırması - Epey

Yani burada build mantığını anlamanız önemli KL Gamersin kurduğu sistemler birebir aynı olmayabilir ama ne kadar benzediğini siz izlediginizde karar vereceksiniz. Dediğim gibi build mantığına odaklanin. Önünüze bir anakarti koyun bı de videoları açın bence izleyerek kıyaslayın benzerlikler bulursunuz. Mantığı kafada oturtursunuz. Çok tereddütlüyseniz bu işten çıkamam diyorsanız en iyisi o zaman bilgisayarcıya götürüp toplattirmak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı