Bilgisayar parçaları olası hasarlardan nasıl korunabilir?

BlindBat

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Benim anakartım ve ekran kartım hasar görmüştü bilmediğim bir sebepten dolayı. Anakartı değiştirdim. Ekran kartına da bakım yapıldı. Bunun bir daha olmaması için önlem almaya karar verdim. Sizce ne tür önlemler alınabilir? Hem yazılımsal hem de donanımsal önlemler olabilir. Cevaplarınızı bekliyorum.

Bir yerlere çarpmamaya, seyahat ederken kasadan söküp taşımaya özen göstermelisiniz. Bunun dışında üzerindeki tozları temizlemelisiniz. Çünkü tozlar kısa devreye bile neden olabilir. Fakat temizlerken saç kurutma makinesi tarzı şeyler kullanmamalısınız. Yumuşak bir fırça ya da kompresör tarzı şeylerle temizleyebilirsiniz. Bunun dışında fiziksel olarak zarar göreceği bir şey yok herhalde. Sonuçta kasa olduğu yerde duruyor. Yazılımsal olarak ise bilmediğiniz şeyleri indirmeyip orijinal yazılım kullanmalısınız

Teşekkür ederim. Fakat ben mesela bilgisayarı fabrika ayarlarına sıfırlarken elektrik kesintisi olursa nasıl bir önlem alacağım? Veya fazla ısındığı durumlar,parçaların elektriksel olarak göreceği hasarlardan nasıl korunacağım?

Sıfırlarken ya da format atarken elektrikler kesilmesi normalde bilgisayarda takılırken kesilmesinden bir farkı yoktur. Yani işleme yeniden başlarsınız. Bundan korunmaz için UPS alabilirsiniz. Kaliteli bir güç kaynağına sahipseniz elektriksel olarak zarar göreceklerini sanmam. Elektrik kesintisi için dediğim gibi UPS alabilirsiniz. Eğer zaten kaliteli bileşenler aldıysanız o kadar ısınmayacaktır. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı