Bilgisayar parçalarındaki sorunu nasıl bulunur?

Shouz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarımda anlık takılmalar ve kasma hissiyatı mevcut parçaları hangi uygulamalar ile test edebilirim?

War Thunder CS:GO Valorant GTA 5 FiveM torque drift super Squad ETS 2 Roblox gibi oyunlar oynuyorum bu işlemci ile takılmalar ve kasma sorunları yapmaması gerektiğini düşünüyorum ve eğer sizin dediğiniz gibi grafik yükseltirsem 240Hz monitörümün bir anlamı kalmıyor tabii FPS oyunları için geçerli bu dediğim.

Hocam o kart ile ya Micro takılmalar ile oynayacaksınız ya da GPU değiştireceksiniz ama size önerim atıyorum 120 FPS'den 100e düşüp canınızı sıkacağına 100 FPS'de babalar gibi oynarsınız aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım can sıkıyor.[Ayarları en yükseğe alın demiyorum deneme yanılma yolu ile minimum takılma olacak şekilde grafikleri ayarlayın]

Ram almadan önce msi afterburner ile kontrol edermisiniz oyunlarda ram kullanımı ne kadar ona göre yükseltme yaparsınız.

Hocam RAM'im %90-%95 kullanılıyor 8 GB'lık bir RAM zaten bu yüzden bile 16 GB yapmayı düşünüyorum fakat ekran kartıma göre çok güçlü bir işlemcim olmasına rağmen nasıl %100 görüyor anlamıyorum.

Hocam RAM'im %90-%95 kullanılıyor 8 GB'lık bir RAM zaten bu yüzden bile 16 GB yapmayı düşünüyorum fakat ekran kartıma göre çok güçlü bir işlemcim olmasına rağmen nasıl %100 görüyor anlamıyorum.

Hocam RAM inizi yükseltme yapmanız yararınıza olacaktır. Bu arada her oyun bütün çekirdekleri kullanacaktır diye bir şey yok bazı oyunlar tek çekirdek performansını kullanır bu yüzden işlemci darboğaza düşebilir. Örnek olarak 8 çekirdek 16 izlek işlemcim var ETS 2 Truckers MP de 2 veya 3 çekirdeği kullanıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı