Bilgisayar programcılığı okunmalı mı?

Akgülberat

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Software Developer
Arkadaşlar malum sonuçlar açıklandı. Geçen yıl mezuna kalmıştım, bu yıl kalma gibi bir lüksüm yok. Bilgisayara aşırı ilgi duyan biriyim. Yazılım olsun, donanım olsun kısacası IT ile ilgili alanlara çok ilgiliyim. Bu yıl sıralamam çok iyi gelmedi, bir milyonlarda falanım. İyi kötü bir yere en azından gitmem lazım, fakat sağ solda söylediğimde soruduğumda bana bir kişi demedi bilgisayar programcılığı oku diye... Herkes okunmaz o bölüm 4 yıllık kazanamadın mı vesaire diyorlar. Bir başka kesimde işletme ticaret lojistik oku diyor. Ne yapacağımı şaşırdım 1 haftadan kısa bir süre kaldı tercih yapmama. Kafamda net bir şey oturtmama yardımcı olur musunuz? Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende teknolojiye bilgisayara ilgi duyan birisiyim ama bilgisayar programcılığı kodlama ile alakalı teknoloji bilgin bile olsa aslında yetersiz kalıyor kodlama öğrenip yazılımcı olacaksın olacaksan ki kendini iyi geliştirmen gerekiyor mesela sadece C# öğrenip kenera çekilemezsin herkes C# biliyor çok var yani benim bu bölümü okumamın sebeplerinden birisi mezun olunca deniz astsubaylığına pomem e o tür memurluk alımlarına katılmak bilgisayar programcılığı üzerinden deni< astsubaylığına b aşvuru yapabiliyorsun diğer şartları da karşılıyorsan.

Arkadaşlar malum sonuçlar açıklandı. Geçen yıl mezuna kalmıştım, bu yıl kalma gibi bir lüksüm yok. Bilgisayara aşırı ilgi duyan biriyim. Yazılım olsun, donanım olsun kısacası IT ile ilgili alanlara çok ilgiliyim. Bu yıl sıralamam çok iyi gelmedi, bir milyonlarda falanım. İyi kötü bir yere en azından gitmem lazım, fakat sağ solda söylediğimde soruduğumda bana bir kişi demedi bilgisayar programcılığı oku diye... Herkes okunmaz o bölüm 4 yıllık kazanamadın mı vesaire diyorlar. Bir başka kesimde işletme ticaret lojistik oku diyor. Ne yapacağımı şaşırdım 1 haftadan kısa bir süre kaldı tercih yapmama. Kafamda net bir şey oturtmama yardımcı olur musunuz? Yardım eder misiniz?
Hocam şahsi düşüncem böyle Üniversiteler size katkı sağlamaktan çok sizi geriletir 2 seneniz boşa gider onun yerine oturun kendinizi sanaldan geliştirin bence daha çok katkı sağlayacaktır.
Udemy gibi yerler işinizi görebilir bu konuda.

Hocam şahsi düşüncem böyle üniversiteler size katkı sağlamaktan çok sizi geriletir 2 seneniz boşa gider onun yerine oturun kendinizi sanaldan geliştirin bence daha çok katkı sağlayacaktır.
Udemy gibi yerler işinizi görebilir bu konuda.

Zaten uzaktan yazılsın üniversiteye hem hocalarla hem Udemy ile geliştirir.

Hocam üniversite hayatı yaşamak istiyorum şu an gitmekten başka tercihim yok gitmezsem fabrikada amele olarak çalışırım size böyle diyim. Size ilgim merakım olan bir bölümümü tercih ediyim yoksa ticaret işletme vs gibi bölümleri mi

Hocam üniversite hayatı yaşamak istiyorum şu an gitmekten başka tercihim yok gitmezsem fabrikada amele olarak çalışırım size böyle diyim. Size ilgim merakım olan bir bölümümü tercih ediyim yoksa ticaret işletme vs gibi bölümleri mi
Öyle diyorsan yaz gitsin ancak senin de dediğin gibi oraya okumaya değil üniversite hayatı yaşamaya gidiyorsun makara yani mezun olduğunda da fazla bir şey beklemeni önermem yaz gitsin ilgin alakan varsa çalışarak başarabilirsin elbet.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı