Bilgisayar programcılığı okunur mu?

0-FuRKaN-0

Kilopat
Arkadaşlar selam, açıkçası boş bir 4 yıllık bölüm yazmak yerine bu bölümü yazmayı düşünüyorum. Zaten bilgisayar ile haşır neşir olan bir insanım. Ayrıca bölümde iyi yerlere gelmek için kendimizi geliştirmemiz gerektiğini de biliyorum. Aranızda bu bölümü okumuş ya da okuyan arkadaşlara birkaç sorum olacak.
1-bu bölümü okuduğumuzda genel olarak neler hakkında bilgi sahibi oluruz?
2-iş imkanları nelerdir? Mesela KPSS'ye girsem memur olarak bu meslekle ilgili bir şey yapabilir miyim ya da başka nerelerde iş bulabiliriz?
3-maaş olanakları nasıl?
4-her ne kadar tüm olay bizde bitse de okul bize oyun programlayacak kadar bir kodlama öğretiyor mu? Mesela Minecraft, Mario ve çok popüler olan internet kafe veya yayıncı SIM. Gibi oyunları.

Merhaba, bir yazılımcı olarak sana bu soruların cevaplarını en temiz ve gerçekçi olarak verebilirim.
1 - 2 yıllık bölümden bir beklentin olmasın. Her konudan temel seviyede bilgi verecekler. Sql/html/css/Cpp veya Python veya C#, değişiyor okullara göre.
2 - 2 yıllık üniversite ile hiçbir şirket seni almaz. En iyi ihtimalle KPSS kazanır memur olarak bir kuruma atanır Office programları ile veri girişi yaparsın veya tekniker diye kullanırlar seni. DGS ile 4 yıllığa da tamamlayabilirsin tabii ama bence gereksiz ilk 10 üniversitede okumayacaksan.
3 - yeni bir bilgisayar mühendisi 25K'den başlıyor piyasada. Gerisini sen düşün.
4 - Okul oyun programlamayı sana öğretmeyecek. Ne arkasındaki matematiği ne de mevcut oyun motorlarını.

Özetle, okumak ve ortam yapmak için okuyabilirsin ama sakın açık öğretim okuma bu bölümü. Git üniversitede oku ki bir sosyal ortam yaşamış olursun.
Amacın oyun programlamak ise temel ve orta matematik ile İngilizce ve C/C++ dillerini geliştirmen gerekecek. Böylece oyun motoru inşaa edebilirsin.
GitHub hesabımda temel matematik ve C/C++ ile yapılmış bir pong oyunu mevcut göz atabilrisin. Şimdiden başarılar.
Oyun kaynak kodu: GitHub - SeniourMarquies/simple-c-sdl-pong-game: Simple Game Loop with C/SDL2

Merhaba @0-FuRKaN-0. Mezun sayısı bayağı fazla olsa da şansınızı deneyebilirsiniz.
2 - DGS ile 4 yıllığa da tamamlayabilirsin tabii ama bence gereksiz ilk 10 üniversitede okumayacaksan.
Merhaba. DGS'ye hazırlananların çoğu ilk 10 üniversiteyi hedeflese de diğer devlet üniversitelerinde veya vakıf üniversitelerinde tam burslu okumanın da fena fikir olmayacağını düşünüyorum.

Merhaba @0-FuRKaN-0. Mezun sayısı bayağı fazla olsa da şansınızı deneyebilirsiniz.

Merhaba. DGS'ye hazırlananların çoğu ilk 10 üniversiteyi hedeflese de diğer devlet üniversitelerinde veya vakıf üniversitelerinde tam burslu okumanın da fena fikir olmayacağını düşünüyorum.

Hem açık öğretim hem de örgün öğretim bilişim alanlarında binlerce mezun veriyor. Eşeği bağlasan mezun oluyorlar. Tam burslu okumak fena fikir olmayabilir fakat bunu sadece sosyal ortam edinmek amacıyla yapması gerektiğini tavsiye edebilirim.

Arkadaşlar selam, açıkçası boş bir 4 yıllık bölüm yazmak yerine bu bölümü yazmayı düşünüyorum. Zaten bilgisayar ile haşır neşir olan bir insanım. Ayrıca bölümde iyi yerlere gelmek için kendimizi geliştirmemiz gerektiğini de biliyorum. Aranızda bu bölümü okumuş ya da okuyan arkadaşlara birkaç sorum olacak.
1-bu bölümü okuduğumuzda genel olarak neler hakkında bilgi sahibi oluruz?
2-iş imkanları nelerdir? Mesela KPSS'ye girsem memur olarak bu meslekle ilgili bir şey yapabilir miyim ya da başka nerelerde iş bulabiliriz?
3-maaş olanakları nasıl?
4-her ne kadar tüm olay bizde bitse de okul bize oyun programlayacak kadar bir kodlama öğretiyor mu? Mesela Minecraft, Mario ve çok popüler olan internet kafe veya yayıncı SIM. Gibi oyunları.

Yazılım sektöründe hiçbir işe yaramaz 2 yıllık diploma, üniversite okumayanlar gibi değerlendiriliyor işverenlerin gözünde. DGS ile mühendisliğe veya diğer 4 yıllık yazılım ile alakalı bölümlere tamamlamadığın sürece işlevsiz bir diploma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı