Bilgisayar programcılığı okunur mu?

İşin özü şudur dostum. Sen programlamayı seviyorsan ve gelecekte ben bu işi istiyorum diyorsan. Bunun için diplomaya ihtiyacın yok. İçinde bulunduğumuz zamanda bir çok kurs ve eğitim imkanları var. Üstelik yapay zeka ile de kendini geliştirebiliyorsun. Fakat diploma senin için ne ifade edecek. Resmi yerlerde memur olabilmeni sağlayacak. Özel sektörde ise yönetici veya müdür olabilmek için diploma istiyorlar. Not: Sevdiğin işi yapmak gibisi yok. Bunu da unutma!
Çok haklısınız, o dediğiniz var cidden Türkiye’de anlamış değilim. Bizim insanımızın aşağılık kompleksi bence başka bi şey değil. Arkadaşım lise mezunu, yabancı menşeili, meşhur bir fabrikada çalışıyor. Çocuk lise mezunu ama Türk Alman mezunu, Yıldız Teknik mezunu bilgisayar mühendislerine iş öğretiyor.
Bunu gören departman müdürü de yönetici yaptı çocuğu. Sonra onu yönetici yapan müdür başka bölüme geçti, yerine Türk geldi. Bizim çocuğu aldı onun yerine 3 dil biliyor diye Türk Alman mezunu herifi koydu hala her şeyde bizimkine danışıyor 😂

Hocam peki 2 senelik bölüm var mı önerdiğiniz?

Çok fazla bölüm var senin yeteneğin ve isteklerin neler? Kısaca ne olmak istiyorsun? Ne yapmayı seviyorsun? Örneğin; yemek yapmayı seviyorsan, insanlara farklı tatları sunmayı seviyorsan. Aşçılık seçebilirsin. Sonrasında kendini geliştirip istediğin konsepte bir restoran açabilirsin..

Programcılık okuyup dgs ile geçiş yaptım,1.sınıftan başladım şuanda 3. sınıfım. Mühendislik eğitimi programcılıktan farklı olur sanmıştım aksine daha da boşmuş. Şimdiki aklım olsa dgs falan hiç uğraşmaz doğrudan sektöre atılmaya bakardım çünkü kamu kurumları haricinde diplomaya falan bakan yok.

Çok fazla bölüm var senin yeteneğin ve isteklerin neler? Kısaca ne olmak istiyorsun? Ne yapmayı seviyorsun? Örneğin; yemek yapmayı seviyorsan, insanlara farklı tatları sunmayı seviyorsan. Aşçılık seçebilirsin. Sonrasında kendini geliştirip istediğin konsepte bir restoran açabilirsin..
Hocam yabancı dil asıl ilgi alanım fakat bu sene sınava pek çalışmadım.Aslında istediğim bölüm mütercim tercümanlık veya ingilizce öğretmenliğiydi ama çok yüksek ihtimalle bu sene tutmuyor.Onun dışında aklım grafik tasarım veya bilgisayar programcılığına kaydı.Mezuna kalırsam yabancı dilden ilerlemek istiyorum.

yapay zeka gibi bir teknoloji varken bir tuşa basıp milyonlarca satır kodu 10-15 saniyede yazabiliyorken kim ne yapsın bilgisayar programcısını yada mühendisini.

insan ilk önce kendine sormalı ben yapay zekanın ötesine ne yapmalıyım ki bilgisayar bölümlerinden birini okuyayım...

Ben şu an o bölümü okuyorum, gelecek ay mezun oluyorum. 2 yıllık diplomasıyla kimse seni kaale almayacak öncelikle onu belirteyim. Mühendislik okumak zorundasın. Ayrıca 2-3 yıl önceki gibi istihdam oranları yok piyasada. Dgs yolunu da hiç tavsiye etmem, kontenjanları kafalarına göre düşürüyorlar emeklerinin boşa gitme ihtimali sınav sürecinde . Ayrıca sektör aşırı şekilde daraldı. Ben tıp için tekrar üniversite sınavına hazırlanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı