Bilgisayar programcılığı okunur mu?

maze35

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler abiler. TYT'den 300 puan aldım bilgisayar programcılığı tutuyor ve sevdiğim bölüm sizce okunur mu ya da bölüm ile bilgisi olan cevap verebilir mi?

Burslu mu okuyacaksın? Hangi üniversitelere tercih yapmayı düşünüyorsun. Sıralaman nedir?
Benimde 120k tyt 170k ayt sıralamam var mühendislik tutuyor ama uniler uzak ve unilerin hakkında bilgim yok onun yerine Marmara üniversitesi bilgisayar programcılığı düşündüm sizce ne yapmalıyım herhangi bir tavsiyeniz var mi

Benimde 120k tyt 170k ayt sıralamam var mühendislik tutuyor ama uniler uzak ve unilerin hakkında bilgim yok onun yerine Marmara üniversitesi bilgisayar programcılığı düşündüm sizce ne yapmalıyım herhangi bir tavsiyeniz var mi

Mühendislik geliyorsa önceliğini mühendislik yap. Programcılık okuduktan sonra işveren açısından Marmara mezunu olmanın pek bir karşılığı yok, 2 yıllık mezunu olarak görülürsün.

İyi günler abiler. TYT'den 300 puan aldım bilgisayar programcılığı tutuyor ve sevdiğim bölüm sizce okunur mu ya da bölüm ile bilgisi olan cevap verebilir mi?

DGS ile mühendisliğe tamamlama gibi bir hedefin yoksa mantıklı değil.

Mühendislik geliyorsa önceliğini mühendislik yap. Programcılık okuduktan sonra işveren açısından Marmara mezunu olmanın pek bir karşılığı yok, 2 yıllık mezunu olarak görülürsün.

DGS ile mühendisliğe tamamlama gibi bir hedefin yoksa mantıklı değil.
DGS yi düşündüm de direkt DGS ye direkt guvenmiyorum.elbette amacım lisans okumak ta...

Balıkesir üniversite bilgisayar programcılığı 2. sınıfa geçtim bu sene. 2025'te DGS'ye gireceğim. Arkadaşın dediği gibi geç kalmışlık hissi var ama daha 19yaşındayım ve 20'de DGS ile mühendisliğe geçeceğim 4sene de bitirsem (ki alttan üstten yaz okulu vesaire derken daha erken bitirmeye çalışacağım, illa sayılan derslerim olur) 24yaşında mezun olmuş olacağım. Pek de geç sayılmış olucağımı sanmıyorum kendimi geliştirdikten sonra. Şu anda bir arge merkezinde staj yapıyorum ve 2 gün önce mezun olduğunda gel bir görüşelim dediler. Olay tamamen sende bitiyor. Evet okul sana çok bir şey katmıyor olabilir ama ayrıyeten kendin bir şeyleri geliştirip öğrenebilirsen bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Okul zamanında öğrendiğim bilgilerin üstüne kendim bir şeyler daha kattım (orta düzey Excel dersi alırken kendimde bir şeyler kattım, SQL, C#, Python gibi diller.) Python da çok iyi olduğum söylenemez ama C#'ta gerçekten kendimde uğraşarak arayüzler programlar tasarlamayı bu programları veri tabanı ile birleştirmeyi vesaire. Olay tamamen kendinde bitiyor aslında. 2yıllık Mekatronik okuyan arkadaşım 1. sınıfta okulu bırakıp abisinin yanında stajyer yazılımcı olarak çalışmaya başladı ve 1senede kendini geliştirdi 1 2 sene sonra bir mühendis maaşı alacak kadar. İş ve okul hayatı bambaşka çok farklı. He ben DGS'ye girip yazılım müh. Bilgisayar müh. YBS, ya da hiç olmadı istatistik gibi bir bölüme gitmeyi düşünüyorum. (istatistikten emin değilim, en kötü seneryo). Ama bir sene mezuna kalmak kötü bir şey değil. Aileni ikna edebilirsen kalmanı tavsiye ederim son çare 2yıllıktır. Benim AYT çok kötü olduğu için tercih ettim ve birkaç sebepten dolayı ama TYT matematiğim sadece 1geo netiyle 27gelmişti. Biraz da buna güvenerek. Şu anda DGS'ye girsem 30 35net rahatlıkla yaparım matematikte. Tabii bu mühendisliğe geçmem için yeterli değil 40üstü yapmam lazım ki önümde 1senem daha var. O yüzden içim çok rahat. Tek sıkıntısı bilgisayar programcılığından endüstri mühendisliğine geçişi kaldırdılar. Hedefim endüstri mühendisliğiydi sağlık olsun belki seneye geri eklerler kılavuza ama sanmıyorum. Eğer bir sorun olursa sorabilirsin...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı