Bilgisayar programcılığı okunur mu?

Şahse ben okudum ama bir espirisi yok. Ama bu ülkemizle alakalı bir durum şuan hiç bir diplomanın bir espirisi yok. Ama kendini geliştireceksen bu yola girebilirsin. Bir yazılım mühendisiyle aynı değeri göremeyeceksin ama kendini geliştirirsen mühendisten daha fazla değer görürsün öylede garip bir durum

Okunur, üstüne DGS ile 4 yıla tamamlayıp mühendislik sertifikası da alabilirsin. Hayatının bir noktasında illaki işine yarar. Bir de yazılım önü her zaman açık kendini geliştirdiğin alanda staj vb şeyler yaparak iş bulma ihtimalini arttırabilirsin.

Şahse ben okudum ama bir espirisi yok. Ama bu ülkemizle alakalı bir durum şu an hiçbir diplomanın bir espirisi yok. Ama kendini geliştireceksen bu yola girebilirsin. Bir yazılım mühendisiyle aynı değeri göremeyeceksin ama kendini geliştirirsen mühendisten daha fazla değer görürsün öylede garip bir durum.

2 yıllık pek güzel bölüm yok zaten hocam sevdiğim bir bölüm olarak tek bilgisayar programcılığı var. O yüzden istiyordum.

Okunur, üstüne DGS ile 4 yıla tamamlayıp mühendislik sertifikası da alabilirsin. Hayatının bir noktasında illaki işine yarar. Bir de yazılım önü her zaman açık kendini geliştirdiğin alanda staj vb şeyler yaparak iş bulma ihtimalini arttırabilirsin.

DGS sınavında galiba matematik sorusu fazlaydı matematiğim berbat :D

Kendim halihazırda okumaktayım ve çok memnunum.

Hocam bir sorum daha olacak kodlama ve o tarz şeyler hakkında pek bilgi sahibi değilim orada öğretiyorlar değil mi?

Son düzenleme:
Hocam bir sorum daha olacak kodlama ve o tarz şeyler hakkında pek bilgi sahibi değilim orada öğretiyorlar değil mi?

Yani öğretiyorlar elbette sonuç olarak orası okul ancak nasıl bir örnek veriyim ki. Billiyorsun okulda öğretilen matematikte hocaya hep sormuşuzdur, Tamam iyi konu hoş konuda bu konu bizim hayatımızda nerede lazım olacak sorusu. ve cevap olarak sınav kağıdı dışında hiç bir işimize yaramayacak olması. Tamda öyle bir durum. Adam sana okulda qbasic öğretmeye çalışacak. Ama aslında sana C# lazım. Okul bitince farkedeceksin ki aslında bana hiç bişey öğretmemişler sadece sınavlardaki sorular için bir şeyler göstermişler. Sonra kendin oturup yazılım öğrenmeye çalışman gerekecek

Yani öğretiyorlar elbette sonuç olarak orası okul ancak nasıl bir örnek vereyim ki. Billiyorsun okulda öğretilen matematikte hocaya hep sormuşuzdur, tamam iyi konu hoş konuda bu konu bizim hayatımızda nerede lazım olacak sorusu. Ve cevap olarak sınav kağıdı dışında hiçbir işimize yaramayacak olması. Tam da öyle bir durum. Adam sana okulda qbasic öğretmeye çalışacak. Ama aslında sana C# lazım. Okul bitince fark edeceksin ki aslında bana hiçbir şey öğretmemişler sadece sınavlardaki sorular için bir şeyler göstermişler. Sonra kendin oturup yazılım öğrenmeye çalışman gerekecek.

Anladım hocam teşekkür ederim bu arada başka bölüm öneriniz varsa açığım :) bilgisayar bileşenleri üzerine bir bölüm varsa o çok iyi olur benim için :D

@fy93 gayet iyi açıklamışsınız.

Mühendislik diplomasını genelde büyük şirketler sorar. Diplomanız yoksa da belli sertifikalar ile sizi işe alırlar. Hatta bu sertifikaları almanıza yardımcı olabilirler. Bizzat tanıdığım birkaç insan bu şekilde işe girdi. Diplomasız da gayet iyi işler bulabilirsiniz. Önemli olan kendinizi geliştirmeniz. Bölümü okumak hoşunuza giderse çok zevk alarak bu alanda ilerleyebilirsiniz fakat maalesef ülkemizde yazılım eğitimlerinde modern yapılardan çok eski yapılar öğretiliyor. Üniversiteye bağlı kalmadan kendinizi geliştirmenin yollarını aramanız iyi olur. Bu da sürekli araştırmak ve pratik yapmakla oluyor. Derslerin çok yoğun olmadığı dönemlerde kendiniz projeler geliştirerek gelişiminizi hızlandırabilirsiniz. Okula bağlı ilerlerseniz gelişiminizin yavaş olmasının yanı sıra yazılımdan da soğuyabilirsiniz.

Anladım hocam teşekkür ederim bu arada başka bölüm öneriniz varsa açığım :)
hedefin önemli. Varmak istediğin nokta, yani kendini görmek istediğin iş pozisyonu neresi, Bir şirketin bilgi işlem departmanında yazılım uzman yardımcısı olarak mı görev yapmak istiyorsun. Veya kpss ile atanmak mı istiyorsun. Eğer kpss düşüncen var ise o iş yaş çünkü bu sene yapılan tercihlerde biliyorsun 30 tane tercih yapabiliyorsun. Tüm türkiyede sadece 1 adet tercih yapabildim o da ankarada 5 kişilik kontenjan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı