Bilgisayar programciligi okunur mu?

kearuslass

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sınava az bir süre kaldi maalesef AYT netlerim yeterince iyi değil, mezun senemdeyim. TYT puani ile bilgisayar programciligi geliyor. Okunur mu? DGS ile geçiş yapmayida düşünüyorum. Bunun yani sira bilgisayar programcılığı okurken Online kurslar almayi da düşünüyorum yazılım üzerine gelişme olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi ki okuyabilirsin. DGS ile geçiş zor oluyor kontenjanlar az olduğu için o yüzden biraz daha zor ama okunabilir. Ben de bilgisayar programcılığı okumuştum. Sonra DGS ile YBS bölümüne geçtim. Şuan yıllardan beri devam ediyor bölüm daha. Bitiririm gibi de gelmiyor açıkçası. Çünkü zaten bu süreçte kendimi bol bol geliştirip Bilgisayar programcılığı bölümü bitince direkt işe atıldım. Önemli olan kendine ne katacağın. Bu 2 yılı dolu dolu geçirirsen çok işini görecektir.

Tabii ki okuyabilirsin. DGS ile geçiş zor oluyor kontenjanlar az olduğu için o yüzden biraz daha zor ama okunabilir. Ben de bilgisayar programcılığı okumuştum. Sonra DGS ile YBS bölümüne geçtim. Şu an yıllardan beri devam ediyor bölüm daha. Bitiririm gibi de gelmiyor açıkçası. Çünkü zaten bu süreçte kendimi bol bol geliştirip bilgisayar programcılığı bölümü bitince direkt işe atıldım. Önemli olan kendine ne katacağın. Bu 2 yılı dolu dolu geçirirsen çok işini görecektir.

Hocam peki DGS gerçekten zorluyor mu? Bir de bilgisayar programciligindan öğrenilen dersler gerçekten yetersiz mi kalıyor?

Güzel bölüm de biraz AI geldiğinden beri programcılığı zor buluyorum çok hevesli ve severek yapman lazım sürekli gelişiyor çünkü sektör. Sevmezsen çok yorucu gelir.

Hocam peki DGS gerçekten zorluyor mu? Bir de bilgisayar programciligindan öğrenilen dersler gerçekten yetersiz mi kalıyor?
Ders durumunuzu bilmediğimden kesin bir şey diyemem ama. Ben 2kere girdim ikisinde de çalışmamıştım. Biri aşırı kolaydı keşke biraz olsun çalışsaydım dedim. İkinci girdiğim daha zordu. Ama genel görüşüm basit olduğu yönünde. Çünkü mantığa dayalı TYT konuları çıkıyor hemen hemen. Çoğu paragraf şeklinde oluyor o biraz yoruyor. Onun haricinde ders çalışabilen biri iseniz kesinlikle yüksek puan alırsın. Ders konusuna gelirsek üniversiteden üniversiteye değişecektir. Ben Uludağ da okudum. Beni geliştiren dersler de vardı, bildiğimi unutturanda. Ben zaten süreçte kendimi geliştirdiğim için dersleri açıkçası pek umursamıyordum. Derslerde uyuyor sadece sınavlara gidiyordum. En başta dediğim gibi kendinizi geliştirmekle ilgili biraz. Okula bağlı kalmanızı tavsiye etmem sürekli evde kendinizi geliştirseniz hem okulda başarılı olursunuz hem de tecrübe edinmiş olursunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı