Bilgisayar programcılığı ve yazılım bölümleri arasında olan fark nedir?

ExE.1

Hectopat
Az önce baktım bu yıl son giren Ankara üniversitesinde 440bin ile girmiş. Bu bölüm nedir yahu? Neden diğer bilgisayar bölümlerine göre daha kolay bir sıralamaya sahip. Okuyanlar bir yazarsa müteşekkir olurum. Saygılarımla...

Bilgisayar programlığı lisans değil önlisans çünkü. Önlisans bölümlerinde başka yazılım ile alakalı web programcılığı vs var onlarda zaten sıralamaları senin dediğin gibi.

Yani okunmaz diyorsun. Zaten 2 yıl olan bölümmüş.
Hiçbir bölüme okunur okunmaz denilmez. Senin zaten programlama bilgin var ise sadece belge için neden okunmasın ki. Yazılım için senin diplomana bakmazlar yaptığın projelerine bakarlar. En kötü DGS ile mühendisliğe geçiş yaparsın. Ama senin bir bilgin var ise üniversiteye gitmene gerek yok yazılım alanında iş arayanlar seni zaten linkedin den githubdan bulabilir. En önemlisi çevrenin olması farklı farklı projelerde görev almış olman. Can değerin güzel videoları var bu konu hakkında.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ön lisans sana direkt mesleği öğretir eğer öğrendiğinle çıkarsan ara eleman olarak çalışırsın. Ama üstüne bayağı bir şey katıp bitirirsen Mühendisin yapacağı işi bile yapabilirsin (Firmanın büyüklüğüne bağlı). Fakat Yazılım mühendisliğinden örnek verecek olursam meslek dersleri dışında bir de bolca sayısal dersler görüyorsun. Rasgele bir okulun Yazılım Mühendisliği ders programına bak mesela anlarsın. Fakat bunda da ben mühendisliği bitiriyorum zaten diyip üstüne bir şey katmadan çıkarsan ön lisansın yapacağı işi bile yapamayabilirsin. Bir nevi meslek lisesi gibi.

Ben 1 sene okudum ve zaman kaybı olduğunu düşündüğüm için bıraktım (benim tercih seçeneğim vardı). Bu bölüm hakkında tek söyleyeceklerim boş bir bölüm olduğudur. Çünkü Herhangi bir bilgisayarla alakalı bölümde hocaların anlattıklarının üstüne 2 kat çalışmanız lazım ama bu bölümde 10 kat çalışmalısınız ki adam akıllı bir bilgi elde edin. Çoğunlukları hocaları bilgisiz, ilgisiz ve rahat oluyorlar. Benim okuduğum üniversite de her hoca her dönem farklı bir dili anlatıyordu. 1 dönem içinde C Sharp'ı öğrenmeyi bırakın başlangıcını bile bitirememiştik.

Ben 1 sene okudum ve zaman kaybı olduğunu düşündüğüm için bıraktım (benim tercih seçeneğim vardı). Bu bölüm hakkında tek söyleyeceklerim boş bir bölüm olduğudur. Çünkü Herhangi bir bilgisayarla alakalı bölümde hocaların anlattıklarının üstüne 2 kat çalışmanız lazım ama bu bölümde 10 kat çalışmalısınız ki adamakıllı bir bilgi elde edin. Çoğunlukları hocaları bilgisiz, ilgisiz ve rahat oluyorlar. Benim okuduğum üniversite de her hoca her dönem farklı bir dili anlatıyordu. 1 dönem içinde C Sharp'ı öğrenmeyi bırakın başlangıcını bile bitirememiştik.

Bir ekleme yapayım. Bölümün boş olması sizin de boş olduğunuz anlamına gelmez. İyi sıralama yapamıyorsan ve elimde bir diploma olsun yeter diyorsanız bu bölümü okuyup belki sizin kafada birisiyle tanışıp birbirinizi destekleyebilirsiniz. Zaten bu tarz yazılım işlerinin para kısmında diploma değil yaptığınız işin kalitesi önemli. Birisi şirketine yazılımcı alacağı zaman kişinin diplomasına değil yaptığı işlere bakarlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı