Bilgisayar programcılığı vs Bilgisayar mühendisliği

Tekrar hazırlanmaya psikolojin el vermiyor da üniversitede sınıf geçmeye çalışırken bir yandan çalışmaya mı veriyor? Ben mi yanlış anlıyorum?

Evet çünkü şöyle bir olay var mezunda iken genel olarak eve kapanmam gerekecek dolayısıyla bu bende disiplinsizlik yapabilir ama üniversiteye gittiğimde disiplini daha rahat sağlarım diye düşünüyorum.

Hocam benim 3.senem . 2 sene çok fazla çalıştım diyemem ama bu sene de geçen senelerden çalışma açısından pek farklı değildi. Yine de nasıl olduysa tyt 311k geldi. 12.sınıftayken koronaydı kapanmaydı derken seneye tekrar girerim diyerek saldım. 2.yılımda yaz sonuna doğru kuşumu kaybettim ve bu psikolojik buhrandan uzun zaman çıkamadım. O sene de öyle böyle geçti ve tyt sıralamam ilk yıldan da kötüydü (milyon değildi ama hedeflerime göre kötüydü) . Bu sene kışın 3 ay fen çalıştım . Son zamanlar tekrardı 3 5 denemeydi derken sonuç beklediğimden iyi geldi . Ayrıca sınıfımdan sadece 1 kişi benim gibi 3.kez denemeye cesaret gösterdi. Yıl boyu ister istemez ben neden diğer arkadaşlarım gibi gitmedim vs psikolojik savaşlar verdim . Ev ortamı ise benim için elverişsizdi . Kütüphane desem büyük olanı uzağa taşıdılar, küçük olan da daha açılmadan doluyor diye gitmeme kararı aldım . Öyle böyle derken yıl geçti . Gerçekten uzun süre mezunluk insana kafayı yedirtir . Bölüm olarak ben de bilgisayar programcılığı yazmayı düşünüyorum ve biraz dişimi sıkmam gerektiğini kendime dikte ederek DGS ile okulu beraber götürerek PC mühendisliği düşünüyorum (kusura bakmayın biraz uzun oldu ve bu yaptığım salaklıkların farkındayım :) )

Ben programcılık mezunuyum ve halimden memnunum ama amacın mühendis olmaksa ki öyle gözüküyor, sen memnun olmayacaksın. DGS'ye girmiş biri olarak söylüyorum o sınavı kazanıp üniversiteye gittiğin zaman o derslerde gerekli matematik ve fen bilgisine sahip olmayacaksın. Mat-1 ile mühendisliğe kabul olamaz. Bir sene daha hazırlanmak dünyanın en güzel deneyimi olabilir düşünsene tek işin öğrenmek ve bunu 1 yıl boyunca bedavaya yapacaksın 😶. İmrendim.

Hocam merhaba konudan alakasız size bir şey sormak istiyorum bilgisayar programcılıgını bitirdiginizde kaç tane yazılım dili biliyordunuz? İş olanakları neler acaba? Okul yetiyor muydu size yoksa okul dışındada kendinizi geliştirdiniz mi?

Hocam benim 3.senem. 2 sene çok fazla çalıştım diyemem ama bu sene de geçen senelerden çalışma açısından pek farklı değildi. Yine de nasıl olduysa TYT 311k geldi. 12.sınıftayken koronaydı kapanmaydı derken seneye tekrar girerim diyerek saldım. 2.yılımda yaz sonuna doğru kuşumu kaybettim ve bu psikolojik buhrandan uzun zaman çıkamadım. O sene de öyle böyle geçti ve TYT sıralamam ilk yıldan da kötüydü (milyon değildi ama hedeflerime göre kötüydü). Bu sene kışın 3 ay fen çalıştım. Son zamanlar tekrardı 3 5 denemeydi derken sonuç beklediğimden iyi geldi. Ayrıca sınıfımdan sadece 1 kişi benim gibi 3.kez denemeye cesaret gösterdi. Yıl boyu ister istemez ben neden diğer arkadaşlarım gibi gitmedim vs psikolojik savaşlar verdim. Ev ortamı ise benim için elverişsizdi. Kütüphane desem büyük olanı uzağa taşıdılar, küçük olan da daha açılmadan doluyor diye gitmeme kararı aldım. Öyle böyle derken yıl geçti. Gerçekten uzun süre mezunluk insana kafayı yedirtir. Bölüm olarak ben de bilgisayar programcılığı yazmayı düşünüyorum ve biraz dişimi sıkmam gerektiğini kendime dikte ederek DGS ile okulu beraber götürerek PC mühendisliği düşünüyorum (kusura bakmayın biraz uzun oldu ve bu yaptığım salaklıkların farkındayım :) )

Hocam bende aynı sizin gibi düşünüyorum işte insanlar hani zor olduğunu biliyorlar ama düşündüklerinden de zor zaten şöyle söyleyeyim YÖK Atlas'tan bakın iyi üniversitelere yerleşenlerin çoğu ilk senesinde yerleşiyor çok azınlık gerçekten o psikolojiyi kaldırabiliyor hani bir olay yaşanır Allah korusun anne babanız vefat eder vb. veya Full çalışırsınız sınav günü hasta olursunuz e gitti sınav zaten vaktinizi ayırdığınız için de gerçekten teşekkür ederim size de başarılar diliyorum.

Hocam bende aynı sizin gibi düşünüyorum işte insanlar hani zor olduğunu biliyorlar ama düşündüklerinden de zor zaten şöyle söyleyeyim YÖK Atlas'tan bakın iyi üniversitelere yerleşenlerin çoğu ilk senesinde yerleşiyor çok azınlık gerçekten o psikolojiyi kaldırabiliyor hani bir olay yaşanır Allah korusun anne babanız vefat eder vb. veya Full çalışırsınız sınav günü hasta olursunuz e gitti sınav zaten vaktinizi ayırdığınız için de gerçekten teşekkür ederim size de başarılar diliyorum.
Sınıftan bir arkadaşım (kendisi avukatlık falan istiyordu) , notları da fena değildi. Sınav günü hastalanmış ve avukatlıktan mecburen vazgeçmiş. Kız, şimdi aşçılık ve ikinci üni fırsatı ile işletme okudu. Gayette mutlu görüyorum
Sınav psikolojisi demişken ben bu olayı TEOG'da iliklerime kadar hissettiğim için illallah ettim. O gün bugündür böyle büyük sınavlara karşı bir isteksizliğim var . Ne kadar istesem de o sınav moduna giremiyorum . (Bu arada o psikolojisi kaldıranlar bence insan olmayabilir 😅)
Aynı şekilde hocam , hayatınızda başarılar :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı