Bilgisayar programcılığından DGS ile yazılıma geçmek mantıklı mı?

Oberyn Martell

Decapat
Sonucum kötü geldi, aklımın bir kenarında hep 2 yıllık programcılık yazıp, DGS ile mühendisliğe geçerim planı vardı, ailem de bunda ısrar ediyor. Ortaokuldan beri yazılım alanıyla ilgileniyorum, M.T.O.K bilgisayar bölümü avantajım var.

DGS kontejanları her sene düşmeye devam ediyor.
Bilgisayar mühendisliği alanı sırf popüler geleceğin mesleği kanka diye kendilerine uymayan bölümü yazan insanlar epey bir fazla.

DGS konusunda bilgili arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim, bu kadar fazla DGS ile mühendisliğe geçmek isteyen insan varken ve kontenjanlar ortadayken mantıklı bir seçenek mi?

Sonucum kötü geldi, aklımın bir kenarında hep 2 yıllık programcılık yazıp, DGS ile mühendisliğe geçerim planı vardı, ailem de bunda ısrar ediyor. Ortaokuldan beri yazılım alanıyla ilgileniyorum, M.T.O.K bilgisayar bölümü avantajım var.

Bilgisayar mühendisliği alanı sırf popüler geleceğin mesleği kanka diye kendilerine uymayan bölümü yazan insanlar epey bir fazla.

DGS konusunda bilgili arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim, bu kadar fazla DGS ile mühendisliğe geçmek isteyen insan varken ve kontenjanlar ortadayken mantıklı bir seçenek mi?
Çok zor M.T.O.K avantajınız varken kendinize güveniyorsanız bir sene daha çalışırdım ben. Güvenmiyorsanız başka seçenek yok gibi zaten.

Sonucum kötü geldi, aklımın bir kenarında hep 2 yıllık programcılık yazıp, DGS ile mühendisliğe geçerim planı vardı, ailem de bunda ısrar ediyor. Ortaokuldan beri yazılım alanıyla ilgileniyorum, m. T. O. K bilgisayar bölümü avantajım var.

Bende seninle aynı düşüncelerdeyim araştırma yapıyorum ama DGS uğraşılacak gibi değil muhtemelen mezuna kalacağım.

Mantıklı bir seçenek asla değil. Önceden mantıklıydı. DGS'nin ne olduğunu önceden bilen azdı sınavı da çok zor değildi şimdi ise hem sınavı zorlaştırdılar hem de kontenjanlar çok düştü. Yerinde olsam 2 senelik programcılık okumak yerine 2 sene YKS'ye hazırlanır direkt mühendisliğe giderdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı