Bilgisayar Programlama Dili Nasıl Öğrenilir?

melo56

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, programcı olmak ile ilgili ne nasıldır nasıl yapabilirim ve benzeri konularda hiçbir şey bilmiyorum. Kimden destek almaya kalkışsamda kale bile alınmıyorum. Acaba bana bu konu hakkında nerden ve nasıl başlayacağımı dair bilgi verebilecek, bu konuda iyi bir insan var mı? Bu konuda beni cesaretlendiren deepdark0 teşşekür ediyorum.

Öncelikle teşekkür ederim. Bu işe hevesli olan birisine yardımcı oldu isem ne mutlu bana. İlk önce bu işin mantığını öğrenmeye çalış. Algoritma işine çok yarar. C# ile başlamanı tavsiye ederim. İmkanın var ise kursa gitmeni öneririm. Kursun çok etkisi oluyor. Daha sonra sürekli pratik yapacaksın. Basit örnekler yapacaksın. Daha sonra bunları ilerleteceksin. Pratik yapmaz isen unutursun. Gördüğün örneği değiştirip farklı bir hale getirmeye çalışacaksın. Bir dil üzerine yoğunlaş daha sonra farklı dillere geçiş yaparsın. Ama önce bir dili iyice öğrenmek lazım. Temeli oluşturduktan sonrası daha kolay geliyor. İnternet üzerinde çok fazla örnek çalışma ve proje yayınlayan site var. Ayrıca ücretsiz eğitim programı yayınlayan siteler var. Bunlara başla. Hepsine birden başlama. Bir tanesine başla. Onu bitirdikten sonra başka kaynağa geç. Hevesin kırılmasın diye çok fazla yüklenme. Günlük belli bir zaman ayır. Bunlar sana tavsiye edebileceğim kaynaklar. YouTube üzerinde ders yayınlayan kanallar var. Videosu çok ve sürekli yayın yapan bir kanal bul ve derse başla. Eğer güzel kaynağa denk gelir isem bu konuya eklerim. Başarılar dilerim. Yolun açık olsun.
Khan Academy Türkçe
Microsoft - Açık Akademi | Microsoft - Açık Akademi
Çizgi TAGEM
Gorsel Programlama
İstanbul' da oturuyor isen ücretsiz İSMEK kursları var. Ayrıca yaşadığın şehirde belediyelerin ücretsiz kursu olabilir. İŞKUR kursları var onları araştır.
http://ismek.ibb.gov.tr/default.aspx
http://www.iskur.gov.tr/
Ayrıca DreamSpark ile ücretsiz lisans alıp Visual Studio kurabilirsin.
Microsoft DreamSpark

Peki bu program bana programlamayı öğretecek mi yoksa bilenler mi kullanabilir?
YouTube'de Türkçe kaynaklar bulabilirsin. C++, Python veya Java önerimdir. Java'yı tercih ederim çünkü Android için de yazılım yapabilirsin ileride. Ayrıca Linux'ta da çalışıyor, Windows'ta da.

Öncelikle teşekkür ederim. Bu işe hevesli olan birisine yardımcı oldu isem ne mutlu bana. İlk önce bu işin mantığını öğrenmeye çalış. Algoritma işine çok yarar. C# ile başlamanı tavsiye ederim. İmkanın var ise kursa gitmeni öneririm. Kursun çok etkisi oluyor. Daha sonra sürekli pratik yapacaksın. Basit örnekler yapacaksın. Daha sonra bunları ilerleteceksin. Pratik yapmaz isen unutursun. Gördüğün örneği değiştirip farklı bir hale getirmeye çalışacaksın. Bir dil üzerine yoğunlaş daha sonra farklı dillere geçiş yaparsın. Ama önce bir dili iyice öğrenmek lazım. Temeli oluşturduktan sonrası daha kolay geliyor. İnternet üzerinde çok fazla örnek çalışma ve proje yayınlayan site var. Ayrıca ücretsiz eğitim programı yayınlayan siteler var. Bunlara başla. Hepsine birden başlama. Bir tanesine başla. Onu bitirdikten sonra başka kaynağa geç. Hevesin kırılmasın diye çok fazla yüklenme. Günlük belli bir zaman ayır. Bunlar sana tavsiye edebileceğim kaynaklar. YouTube üzerinde ders yayınlayan kanallar var. Videosu çok ve sürekli yayın yapan bir kanal bul ve derse başla. Eğer güzel kaynağa denk gelir isem bu konuya eklerim. Başarılar dilerim. Yolun açık olsun.
Khan Academy Türkçe
Microsoft - Açık Akademi | Microsoft - Açık Akademi
Çizgi TAGEM
Gorsel Programlama
İstanbul' da oturuyor isen ücretsiz İSMEK kursları var. Ayrıca yaşadığın şehirde belediyelerin ücretsiz kursu olabilir. İŞKUR kursları var onları araştır.
http://ismek.ibb.gov.tr/default.aspx
http://www.iskur.gov.tr/
Ayrıca DreamSpark ile ücretsiz lisans alıp Visual Studio kurabilirsin.
Microsoft DreamSpark
Ben temel programlama öğrenmeden başlamak istiyorum. Doğru bir hamle mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı