Bilgisayar rastgele zamanlarda donuyor

CyberNexus

Hectopat
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bilgisiyarımda şöyle bir sorun oluşuyor arada, bilgisiyar herhangi bir işle, bir program indirirken, oyunlarda falan donma oluşuyor ve hiç bir işlem yapamıyorum mouse felan hiç bir şekilde hareket etmiyor bu neden olabilir? Ve bu sorun 3-4 ay da bir oluyor kötü yanı da o zaten. Bununla alakalı bir bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba? Tam Technopat Sosyal ile alakalı bir sorunum olduğu için sizlerden yardım almak istedim.

İndirme yaparken disk kullanımı da yüksek olur ve düşük hızlı disklerde donma kasma normal bu durumda.
Evet doğru söylemişsin diskten kaynaklı olabilir
İndirme yaparken disk kullanımı da yüksek olur ve düşük hızlı disklerde donma kasma normal bu durumda.
Bilgisiyar Tamircisine verdik bu arada, düşük hızlı diskler derken benim sahip olduğum disk bu

Dosya Ekleri

• 15580C4E-2E98-4FBB-A714-816FF7C744EC.jpeg
    15580C4E-2E98-4FBB-A714-816FF7C744EC.jpeg
    16,6 KB · Görüntüleme: 36
Bilgisiyar Tamircisine verdik bu arada, düşük hızlı diskler derken benim sahip olduğum disk bu
Düşük kalite bir model bu. Normal. Uzun süreli indirmelerde hızı düşer, takılır falan bu tür SSD'lerde. DRAM'li kaliteli SSD'ler kullanmak daha iyi bundan dolayı.

Aynen muhtemelen bilgisiyarcı da ssd değiştirmemizi önerir. Tavsiye ettiğin bir ssd modeli var mı f/p?
SATA istiyorsanız PNY CS900 alınabilr ancak bu da DRAM'siz bir model.

DRAM'li bir model olarak da şu an fiyatı baya f/p durumda olan bu modeli önerebilirim:

DRAM'li bir model olarak da şu an fiyatı bayağı F/P durumda olan bu modeli önerebilirim:

Dramli SSD bir özellik demek mi? SATA demişken bu arada SATA diskimi zaten 4 yıldır kullanıyorum, ayrıca PC'm de 4 yıllık. Daha SATA almayı düşünmüyorum zaten. Ama önerdiğiniz Kioxia 1 TB Exceria SSD'yi tercih edebilirim. Hem M.2 SSD özelliğini barındırıyor, hem F/P hem de dramli bir model.

DRAM'li bir model olarak da şu an fiyatı bayağı F/P durumda olan bu modeli önerebilirim:

Peki bu nasıl sizce?

Ben o tarz donmanın ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum yani ssd ise mutlaka ssd de bir sorun vardır. ufak tefek bad sectorlu bir hdd bile bahsedilen şekilde donma yapmaz.

Ben o tarz donmanın ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum yani ssd ise mutlaka ssd de bir sorun vardır. ufak tefek bad sectorlu bir hdd bile bahsedilen şekilde donma yapmaz.
Aa öyle mi diyorsunuz, ya zaten bilgisiyarcıya verdiğim sağlam bir firmaya kontrol ediyorlar sistemi bakalım. Peki ciddi bir sorun derken neyi kastediyorsunuz?

driverların güncel mi?
Daha yeni formatlamıştım zaten ondan sonra da hemen iyi bir firmaya kontrol/tamir şikayetleri anlattım verdim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı