batuhanlz
Centipat
Merhabalar, benim kullandığım RX 470, Ryzen 1600x'li bir sistemim var. Bu sistemle beraber 550W'lık bir Thermaltake PSU kullanıyorum. Bundan önce de 500W'lık Xigmatek 80 Plus bir power kullanıyordum ki sorunu PSU'dan zannettiğim için yükselttim. Bilgisayarım, evde oyun oynarken (genelde ayarlar daha yüksek olduğunda daha hızlı sürüyor) reset atıyor. Ama bilgisayarımı Vatan Bilgisayar'da test etmeye götürdüğüm zaman iki saat, üç saat açıp oynuyoruz hiçbir şekilde bir problem çıkmıyor. Arkadaşımın evine götürüp orada da test ettim ama pek fazla test etme imkanım olmadı. (Yaklaşık bir saat) Orada da bir problem çıkartmadı. Elektrikten dolayı olduğunu düşündüğüm için Tedaş'dan ekip çağırdım. Gelip elektrik akımını kontrol ettiler, sorunsuz olduğunu söylediler. Ben biraz üstünkörü yaptıklarını düşünüyorum ama bilemem. Bugün arkadaşımın bilgisayarını bizim eve getirip denedim. 400W'lık bir PSU kullanıyor, yaklaşık iki saatlik test sürecinde reset atmadı o bilgisayar da. Ben bir şeyler denemekten yoruldum artık. Varsa başına böyle bir olay gelen veya tahminde bulunabilecek çok iyi olur.
Denediklerim:
- PSU kablosunu değiştirdim.
- Termal macun yeniledim.
- Başka prizde denedim.
- HDD söküp SSD'de denedim.
(Aklıma geldikçe güncellerim bir sürü şey denedim
)
Denediklerim:
- PSU kablosunu değiştirdim.
- Termal macun yeniledim.
- Başka prizde denedim.
- HDD söküp SSD'de denedim.