Bilgisayar sadece benim evimde reset atıyor

batuhanlz

Centipat
Merhabalar, benim kullandığım RX 470, Ryzen 1600x'li bir sistemim var. Bu sistemle beraber 550W'lık bir Thermaltake PSU kullanıyorum. Bundan önce de 500W'lık Xigmatek 80 Plus bir power kullanıyordum ki sorunu PSU'dan zannettiğim için yükselttim. Bilgisayarım, evde oyun oynarken (genelde ayarlar daha yüksek olduğunda daha hızlı sürüyor) reset atıyor. Ama bilgisayarımı Vatan Bilgisayar'da test etmeye götürdüğüm zaman iki saat, üç saat açıp oynuyoruz hiçbir şekilde bir problem çıkmıyor. Arkadaşımın evine götürüp orada da test ettim ama pek fazla test etme imkanım olmadı. (Yaklaşık bir saat) Orada da bir problem çıkartmadı. Elektrikten dolayı olduğunu düşündüğüm için Tedaş'dan ekip çağırdım. Gelip elektrik akımını kontrol ettiler, sorunsuz olduğunu söylediler. Ben biraz üstünkörü yaptıklarını düşünüyorum ama bilemem. Bugün arkadaşımın bilgisayarını bizim eve getirip denedim. 400W'lık bir PSU kullanıyor, yaklaşık iki saatlik test sürecinde reset atmadı o bilgisayar da. Ben bir şeyler denemekten yoruldum artık. Varsa başına böyle bir olay gelen veya tahminde bulunabilecek çok iyi olur.

Denediklerim:
- PSU kablosunu değiştirdim.
- Termal macun yeniledim.
- Başka prizde denedim.
- HDD söküp SSD'de denedim.
(Aklıma geldikçe güncellerim bir sürü şey denedim :) )

Kasayı evde nereye koyuyorsun? Kapalı masa altı bir yerde ise aşırı ısınmadan reset atıyor olabilir. Yan kapak açık kullan bakalım bir süre. Kabloların hepsini tam sorunsuz yerine oturdu değil mi? PSU'nun belki bir yerinde tam oturmama vardır. Kasan hareket etti mi reset atıyordur falan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iki ay öncesine kadar UPS ile kullanıyordum. Fark etmiyor o şekilde de reset atıyor.
Kasayı evde nereye koyuyorsun? Kapalı masa altı bir yerde ise aşırı ısınmadan reset atıyor olabilir. Yan kapak açık kullan bakalım bir süre. Kabloların hepsini tam sorunsuz yerine oturdu değil mi? PSU'nun belki bir yerinde tam oturmama vardır. Kasan hareket etti mi reset atıyordur falan.
Yan kapakları açık olarak da kullandım, kapalı olarak da bir şey fark etmedi. Kablolar sorunsuz evet.

Evin topraklama durumunu öğrenin. Masaüstü bilgisayarlar dizüstüye göre
elektirik akımına çok kolay tepki veriyor.
Binamız yapılalı 2 yıl oluyor. Bu topraklama binaya ilk yapıldığı zamanlar topraklamanın üstüne dikey bir sopa gibi bir şey takılıyormuş sanırım tam bilmiyorum. O çalınmış bir şeyi etkiliyor mu bilmiyorum ama, ayrıca elektrikçi ile bugün görüştüm o da dediğiniz gibi topraklamadan kaynaklandığını düşündü. Bu hafta içerisinde gelip kontrol edecek.

Şimdi Vatan'a monitör götürmüyorsanız, oradaki herhangi bir monitöre takıyorsanız siste mi, PSU gereken gücü ucu ucuna karşılıyor olabilir. Ama eve getirip kendi monitörünüze taktığınız da sizin monitörünüz daha yüksek Watt çekiyorsa PSU'nuz yeterli güç sağlamıyor olabilir.
Ayrıca 500W'lık bir PSU'dan 550W'lık bir PSU'ya geçmişsiniz. Modelden modele verdikleri Watt değişir. Mesela 500W'lık 80 Gold bir ürün 480 Watt veriyorsa 550W'lık 80 Bronze model 490 veriyordur.
Bunları göz önüne almanızı tavsiye ederim.
Umarım bir an önce hallolur sorununuz.

Şimdi Vatan'a monitör götürmüyorsanız, oradaki herhangi bir monitöre takıyorsanız siste mi, PSU gereken gücü ucu ucuna karşılıyor olabilir. Ama eve getirip kendi monitörünüze taktığınız da sizin monitörünüz daha yüksek Watt çekiyorsa PSU'nuz yeterli güç sağlamıyor olabilir.
Ayrıca 500W'lık bir PSU'dan 550W'lık bir PSU'ya geçmişsiniz. Modelden modele verdikleri Watt değişir. Mesela 500W'lık 80 Gold bir ürün 480 Watt veriyorsa 550W'lık 80 Bronze model 490 veriyordur.
Bunları göz önüne almanızı tavsiye ederim.
Umarım bir an önce hallolur sorununuz.
Bu dediğiniz sorunu ben de düşündüm ki daha geçen hafta vatana yine götürdüm dediğinizi söyleyerek, evde 24 inch 72hz monitor kullanıyorum. Orda 27 inch 144hz monitor taktık test ettik. Yine problem olmadı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı