Bilgisayar SSD'yi görmüyor

Ben size kendi izlediğim yöntemlerin toplamından yola çıkarak bir şeyler söyliyim. Bu sorun %90 anakart'ın SATA-AHCI driver'lerinden kaynaklanıyor. Ben bu sorunu yaşadığımda sistemim Windows 7 idi Windows 8 kurmak istediğimde SSD'yi görüyordu fakat farklı farklı bir çok Windows 7 denememe rağmen SSD'yi görmüyordu. Öncelikle Anakar'ınıza uygun SATA-AHCI driver'i bulmanız gerekiyor .inf uzantılı bir dosya oluyor .

Tamam da benim sorunum çok farklı siz Windows 8 kurmak istediğiniz zaman bu sorunu yaşamışsınız, ben bugün sabah her zamanki gibi bilgisayarı açmaya çalışırken bu hatayla karşılaştım.

Açıkçası ben kendi anakartımınkini kendi sitesinde bulamamıştım. Aslında şöyle söylemek daha doğru olur kendi sitesinde SATA-AHCI driver'i olur fakat Setup'olarak oluyor ve biz Bilgisayar çalıştırmadan Setup'u yükleyemeyeceğimiz için bize Setup değil içindeki ayıklanmış .inf uzantılı bir dosya lazım 4-5 Mb lik bir dosya. Ben kendi Setup'umda bunun bulamamıştım ayrı indirmiştim resim koyucam şimdi.

Tamam da benim sorunum çok farklı siz Windows 8 kurmak istediğiniz zaman bu sorunu yaşamışsınız, ben bugün sabah her zamanki gibi bilgisayarı açmaya çalışırken bu hatayla karşılaştım.
Benim bulduğum çözüm sizinkinde de işe yarayabilir diye düşündüm. SSD'yi size o yüzden özellikle sordum aynı model belki kronik bir sorun dur diye düşündüm fakat garantisi yok tabi kesin olur diyemem.

Hayır var On-Board PIDE/SATA Drivers bunu indereceksiniz.

İndirdikten sonra sisteminiz X64 Bit ise f6flpy-x64 bunu X32 Bit isede f6flpy-x86 bu dosyayı bir Flash disk'e atıp Boot menüsünden Usb'yi seçin yani Usb'den yükleme yapacak şekilde ayarlayıp windows 8'i kurmaya çalışın SSD'nin görünmesi gereken ekran'a geldiği zaman 'Gözat' kısmından Flash disk'i bulup attığınız klasördeki .inf uzantılı dosya yı seçip tıklayın tamam deyin otomatik olarak sürücüyü yüklemesi gerekecek ve SSD'yi gösterek, öyle umuyorum en azından bir deneyin ben olacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı