Bilgisayar Takılıyor ve Donuyor

Cem Ugurlu

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2016
Mesajlar
139
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, iyi forumlar arkadaşlar. Bilgisayarım son 1 aydır bazen açtığım zaman sadece fanlar çalışıyordu ancak bilgisayar açılmıyordu. 9-10 defa aç kapa yaparak sonunda bilgisayarı açıyordum. En sonunda neden oluyor diye açtım bilgisayar fanını temizledim, bilgisayar bu sefer açılıyordu ancak 2 saat sonra bir anda donup kalıyordu, reset atmam gerekiyordu.
Bu şekilde olunca da komple bütün parçaları ekran kartı, işlemci vs çıkartıp temizledim. Bu seferde bilgisayar çalışıyor ancak takılıyor donuyor. Bilgisayarı kurtarma seçeneklerinden sıfırladım belki virüs falan vardır ondan oluyordur diye, ancak hala aynı ve sorunun donanımsal olabileceğini düşünüyorum. Parçaları doğru şekilde temizleyip taktığıma eminim. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı inceleyip üzerinde şişmiş ya da patlamış kapasitörlerin varlığına bakmanızı öneririm. Bu durumda, o kapasitelerin değişmeleri gerekmektedir.
Anakartın üstünde bir sorun göremiyorum benim tahminim işlemci termal macununda sıkıntı olabilir diye düşünüyorum sizce mantıklı mı ? macunu bilgisayarı aldığımdan beri hiç değiştirmedim acaba bundan dolayı kasma yapıyor olabilir mi?

Şuanda tarayıcımı kullanırken bile bilgisayar can çekişiyor
 
Harddiskinizde problem olabilir. Başka harddiskle deneme imkanı varsa deneyin. Önceliğiniz termal macun değişmek olsun. Umarım termal macunla halolur.
Benim anlamadığım dün sadece fanları temizledikten sonra bilgisayar düzgün çalışıyordu sadece 2 saat sonra falan donup kalıyordu öyle hiç bişey yapamıyordum ama sonra bütün parçaları temizledikten sonra şimdi çalışıyor ama kasıyor en son işlemciyi, RAMi ve ekran kartını temizledikten sonra böyle oldu.

Ve bu arada harddiski çıkarmadım hiç sadece güç kaynağından gelen kabloları tak çıkar yaptım o kadar.
 
Kablo bağlantılarına bakıp, macun sürün öncelikle. Halen sorun devam ederse donanım parçalarından olabilir.
Kabloları tek tek kontrol ettim birkaç kez taktım çıkardım doğru olsun diye o konuda sorun olduğunu sanmıyorum. Bu macunu nerden temin edebilirim ve ortalama fiyatı ne kadar ?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı