Çözüldü Bilgisayar tamir gördükten sonra kasmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BurakEnes YT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 / B450M-DRAGON / RTX 2060 / XLRB 16 GB 3200 MHZ / WD BLUE SN570 500 GB
Merhaba arkadaşlar, direk konuya gireceğim.

Ben bilgisayarımı açılmama sebebinden dolayı tamirciye götürmüştüm. Birkaç gün sonra bilgisayarı geri aldım, bilgisayarı aldıktan sonra bilgisayarda genel bir kasma sorunu oluştu. Format attım düzelmedi, ekran kartı driverini yeniledim, fakat sorun düzelmedi. Oyunlarda 10 ila 20 FPS alıyorum, birçok oyunda denedim ve bu kasma genel sadece oyunlarda değil, programlar içinde de mevcut. Görev Yöneticisi'nden bilgisayarın durumuna bakıyorum fakat CPU vb. kullanımlar eskisi gibi normal. Bilgisayarın genel kasma sorunu ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Benimki laptop ama masaüstünde alttaki gibi görünmeli pil-priz olarak değil de.
görüntüdeki ayarları uyguladım, etkisi olur mu bilmiyorum.
peki sağ olun geç oldu. Bu saatte de bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Dediklerinizi gün içerisinde uygulayacağım.

görüntüdeki ayarları uyguladım, etkisi olur mu bilmiyorum.

peki sağ olun geç oldu. Bu saatte de bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Dediklerinizi gün içerisinde uygulayacağım.
Ne demek umarım sorun fiziksel değildir de uğraştırmaz.

Hd tune Harddisk sentinel isimli program üzerinden kontrol ettim. Sağlık, performans ve ısı değerleri gayet normal görünüyor. Performans ve sağlık %100 ısı değeri ise %33 olarak görünüyor. Bilgisayarım önceden böyle sorunlar çıkarmıyordu, güç kaynağından olacağını sanmıyorum. Bir oyun veya program açınca kasmalar oluşuyor fakat CPU v.b değer kullanımları eskisi gibi aynı, bunun sebebi ne olabilir hiç anlayamıyorum.
Ne demek umarım sorun fiziksel değildir de uğraştırmaz.
Umarım fakat fiziksel gözüküyor, 2 kere format attım ama sorun düzelmedi.

Hocam aklıma gelenleri yazdım. Maalesef bilgim dahilinde tahminlerim bunlar daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm. Umuyorum ki sorunu en çabuk şekilde çözebilirsiniz.

Hocam aklıma gelenleri yazdım. Maalesef bilgim dahilinde tahminlerim bunlar daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm. Umuyorum ki sorunu en çabuk şekilde çözebilirsiniz.
Zaten başka bir tamirciye götürecektim, birazda buradan bilgi almak istedim. Yardımlarınız için sağ olun.

Güç bağlantılarını pinleri iyice kontrol ettin mi ?
Evet kontrol ettim.
Merhabalar, ısıların normal olduğunu söylemiştim fakat fark etmemişim, işlemci ısısı çok yüksek ve işlemcinin GHz si ortalama 1 olarak ilerliyor. Attığım görüntülerden görebilirsiniz. Sorun sanırım işlemci kaynaklı ama gene de sizlerin de bir fikrini almak istedim.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    84 KB · Görüntüleme: 58
  • 2.PNG
    28,1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:

Evet işlemcin çok sıcak termal macunu yenile ve fanlarını temizle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…