Bilgisayar teknolojisi okunur mu?

Feridun25

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar teknolojisi tam benlik bölüm fakat iş bulmakta zorlanır mıyım diye düşünüyorum 3-4 daldan iş bulma imkanı var ama yine de Türkiye'de yaşadığımız için biraz kafam karışık bu bölümü okuyan veya okuyan tanıdığı olan varsa anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bölümü okuyan birçok kişi freelance iş alabiliyor, kendi yazılım işini kurabiliyor ya da özel sektörde iş bulabiliyor. Özellikle yazılım ve web alanına yönelirsen, global işler bile yapabilirsin (örneğin upwork, fiverr gibi platformlardan) KPSS girerek devlette bir iş bulabilirsin ama çok rekabet var.

Özel sektörde ise İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde daha çok imkan var.

Bilgisayar teknolojisi tam benlik bölüm fakat iş bulmakta zorlanır mıyım diye düşünüyorum 3-4 daldan iş bulma imkanı var ama yine de Türkiye'de yaşadığımız için biraz kafam karışık bu bölümü okuyan veya okuyan tanıdığı olan varsa anlatabilir mi?

Hocam bende yazılım mühendisliği düşünüyordum ama kararsız kaldım bence sevdiğiniz mesleği okuyun tek söyleyeceğim bu.

Bu bölümü okuyan birçok kişi freelance iş alabiliyor, kendi yazılım işini kurabiliyor ya da özel sektörde iş bulabiliyor. Özellikle yazılım ve web alanına yönelirsen, global işler bile yapabilirsin (örneğin upwork, fiverr gibi platformlardan) KPSS girerek devlette bir iş bulabilirsin ama çok rekabet var.

Özel sektörde ise İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde daha çok imkan var.

Ben bilgisayar donanımını çok seviyorum toplamayı tamir etmeyi vs o yüzden bu bölümü düşündüm ama işte okuyup şu anda iş bulan var mı yok mu bilmiyorum o yüzden konuyu açtım okuduktan sonra iş bulamazsam bir anlamı yok.

Hocam bende yazılım mühendisliği düşünüyordum ama kararsız kaldım bence sevdiğiniz mesleği okuyun tek söyleyeceğim bu.

Hocam çok seviyorum ama işsiz kalmakta istemiyorum.

Hocam sana şu şekilde açıklayayım eğer bu bölüme merakın varsa ve gerçekten bu alanda bir şeyler yapmayı seviyorsan Türkiye'de bile iş bulamama korkusu seni durdurmasın.
Ama okulu bitirince işler hazır olur diye düşünme. Çaba, merak ve öğrenmeye açıklıkla bu alandan geçimini sağlayabilirsin. Kim bilir belki yurt dışına açılırsın.

Ama tabii bu korku kafanı yiyip bitiriyorsa önü daha açık mesleklerde düşünebilirsin yazılım veya bilgisayar mühendisliği gibi.

Not olarak geçeyim tanıdığım yok ve bende bu bölümü okumuyorum sadece kendi fikirlerimi sundum Türkiye şartlarına uyarak.

Daha önceden konu açılmış isterseniz bir göz atın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı