Bilgisayar Toplamada Nelere Dikkat Edilmeli?

İlginiz için teşekkürler, üstte bahsettiğim sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? @Stannex
Şimdik inceleme fırsatını buldum. Sistem güzel gözüküyor. Fiyatı da uygun. İsteklerinize göre ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Son zamanlarda birçok influencer çeşitli pazarlarla anlaşıp böyle sistemler çıkarmaya başladı. Hemen hemen hepsi aynı zaten. Kullanıcı istekleri üzerine ekleme çıkarma yapabiliyor zaten.

Frisby güç kaynağına sahip. Uzak durmanızı tavsiye ediyorum, böylesi bir sistem öyle bir markanın güç kaynağına emanet edilmez bana kalırsa.

650W 80+
Neden herkeste böyle bir düşünce var?
Hiçkimsenin Frisby modelini kullanmadığı için mi yoksa geçerli bir sebebiniz var mı?
Varsa belirtin lütfen, teşekkürler

Eski modellerinde sorun yaşatmış olabilir, bu tüm markalar için geçerli. Hiçbir marka kusursuz değil sonuçta. Kasanın fiyatı ise 1000TL civarında.

FRİSBY KASA+PSU YÜZÜNDEN 600 LİRA ZARARA GİRDİM... » Sayfa 1 - 7

Frisby 9235G PSU Nasıldır? - Technopat Sosyal

Genel olarak kaliteli olduğu söylenemez. Hiçbir PSU inceleme ve araştırma sitelerinde adı geçmeyen, tehlikeli PSUlar. Xigmatek PSUlardan bile daha kalitesiz olduklarını düşünüyorum ki Xigmatek PSUlarının da çoğu gerçekten kötüdür.
Bilgilendirme için teşekkürler, son bir şeyi ekleyip buna son vereceğim.

Intel Coffee Lake i5 8400 2.8GHz, GTX1070 8GB, 8GB DDR4, 240GB SSD 600W Oyun Bilgisayarı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz, darboğaz yapar mı? Fiyatı beni çok şaşırtıyor, aynısının 1080 olan versiyonu da var. Palit ekran kartını kullanıyorlar, eğer darboğaz yapmazsa 1080'e geçiş yapabilirim.
(Özelleştirme olarak 1TB HDD ve 2x8 RAM ekledim.)
Intel Core i5 8400 2.8Ghz, GTX1080 EXOC 8GB, 16GB Ram, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Buna da sadece SSD ekledim.

Bilgilendirme için teşekkürler, son bir şeyi ekleyip buna son vereceğim.

Intel Coffee Lake i5 8400 2.8GHz, GTX1070 8GB, 8GB DDR4, 240GB SSD 600W Oyun Bilgisayarı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz, darboğaz yapar mı? Fiyatı beni çok şaşırtıyor, aynısının 1080 olan versiyonu da var. Palit ekran kartını kullanıyorlar, eğer darboğaz yapmazsa 1080'e geçiş yapabilirim.
(Özelleştirme olarak 1TB HDD ve 2x8 RAM ekledim.)

Valla hocam darboğaz sorun teşkil edecek şekilde yapmaz ki zaten 1070 li olandan hertürlü daha iyi performans alırsın. Bende 3 güne 1080 alacağım. He diyosan ki 120 fps alacağım yerde 110 verirse ben PC yi çöpe atarım 1070 alabilirsin :D Fazla fark yoksa ben olsam 1080' li olanı alırdım.

Palit de sıkıntı yok, güç kaynağı Frisby, Xigmatek kadar kötü değil. O sistemi sağlıklı şekilde 5-6 yıl besleyebileceğini düşünüyorum.

-67 liraya i5 9400f'ye çıkılabiliyor. Bunu göz önünde bulundurun. %5-10 da olsa daha iyi performans sağlarsınız. Sonuç olarak 1080pde belli darboğazlara takılacaksınız, o %5-10un bile etkisi hissedilir.

Fakat tek fanlı GALAX 1080'i önermem. Blower kartlar fazla ısınabiliyor.

Eğer ki mümkünse, +400 fark ile Z370 anakart alıp 3000 MHzlik RAMleri alırsanız, fena olmayacağını düşünüyorum. Bana mevcut sistemdeki anakart çok sade geldi, en azından 4+2 faz kullanılabilirdi, 4+1 faz biraz fazla muhafazakar olmuş. :)

Z370 alırsanız, ileride 8700k, 9700k, 9900k gibi işlemcileri de takabilme ve overclock yapabilme şansınız olur. H310'a 8700 takmanız bile zor, epey kısıtlayacaktır sizi.

Çünkü bu tür bir 8400 + 1080 sistemde, oyunlarda önce pörtleyecek bileşen 8400 olacaktır. Fakat 1080'in daha 4-5 yıl yüksek FPS ömrü var. O ömre i5 8400 bir noktada nefes yettiremeyebilir. Basit bir işlemci yükseltmesiyle ileride ekran kartınızdan daha çok FPS çıkartabilirsiniz.

Palit de sıkıntı yok, güç kaynağı Frisby, Xigmatek kadar kötü değil. O sistemi sağlıklı şekilde 5-6 yıl besleyebileceğini düşünüyorum.

-67 liraya i5 9400f'ye çıkılabiliyor. Bunu göz önünde bulundurun. %5-10 da olsa daha iyi performans sağlarsınız. Sonuç olarak 1080pde belli darboğazlara takılacaksınız, o %5-10un bile etkisi hissedilir.

Fakat tek fanlı GALAX 1080'i önermem. Blower kartlar fazla ısınabiliyor.

Eğer ki mümkünse, +400 fark ile Z370 anakart alıp 3000 MHzlik RAMleri alırsanız, fena olmayacağını düşünüyorum. Bana mevcut sistemdeki anakart çok sade geldi, en azından 4+2 faz kullanılabilirdi, 4+1 faz biraz fazla muhafazakar olmuş. :)

Z370 alırsanız, ileride 8700k, 9700k, 9900k gibi işlemcileri de takabilme ve overclock yapabilme şansınız olur. H310'a 8700 takmanız bile zor, epey kısıtlayacaktır sizi.

Çünkü bu tür bir 8400 + 1080 sistemde, oyunlarda önce pörtleyecek bileşen 8400 olacaktır. Fakat 1080'in daha 4-5 yıl yüksek FPS ömrü var. O ömre i5 8400 bir noktada nefes yettiremeyebilir. Basit bir işlemci yükseltmesiyle ileride ekran kartınızdan daha çok FPS çıkartabilirsiniz.
@sarahsoles
1080'i şu an için es geçelim o halde. 9400F ile çıkış fiyatları aynı olsa da, 9400F'in daha fazla performans verdiği doğru. Kesin bir karar vermem gerekiyor, oyuncular tarafından 8400'ün daha fazla kullanıldığını düşünüyorum. Ara sıra ufak tefek yayınlar ve oyun videoları çekeceğim, ayrıca sürekli olarak discord/spotify açık kalacak. (Spotify istisnadır) Bu nedenle de arkaplanda program açıkken iki işlemci arası kaybedeceğim FPS değerini bilmem gerek. Arkadaşım 1060 3GB, 8GB DDR4 ve i5 7400 ile düzenli olarak 60 FPS yayın yapıyor, benim de bu ekran kartı ile kesin bir şekilde yapabileceğimden emin olmalıyım.

Üstteki ekteki 1070'li sistemin ekran kartı bu. (Çift fanlı) Galax GeForce GTX1070 EX 8GB 256Bit GDDR5 Ekran Kartı (70NSH6DHL4XE) -Kutusuz
Eğer anakartı değiştirmemi öneriyorsanız, dediğiniz gibi geleceği göz önünde bulundurarak bu diğerlerine nazaran çok daha önemliyse HDD ya da RAM'i bir köşeye koymam gerekecek. ASRock ana kartı benim de hoşuma gitmiyor.

Muhtemelen 1080p biraz uzayacak. Şu anda 760P 21'5 Monitör kullanıyorum, bu sistem için görüntü verir mi?

Son düzenleme:
Monitördeki çıkışlarınız neler? Dönüştürücü kullanmak gerekebilir.

HDD ve RAM daha öncelikli. Anakart da mevcut H310'da kalmanız daha iyi olur o durumda.

8400 daha çok kullanılıyor çünkü 1.5 yıl önce çıktı. :) 9400f yeni çıktı ve %5-10 daha iyi. İki işlemci de benzer görevleri görecektir.

Ekran kartıyla yayın verirseniz, 1070 ve 1080 bu iş için gayet yeterli.

Arka planda uygulama açacaksanız tabii ki 9400f'in %5-10 avantajı orada bir miktar kendini gösterir. Ne kadar ekmek o kadar köfte. :)

8400 daha pahalı çünkü içerisinde dahili ekran kartı ile geliyor. Sizin bu dahili ekran kartına ihtiyacınız olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı