Bilgisayar toplamak için nasıl başlanmalı?

Bütçe
30k ya kadar çıkmayı düşünuyorum parça parça

Slayer25

Hectopat
Her ay bir parça almayı düşünüyorum veya 2 olabilir işlemci olarak i5 12400F düşünüyorum Intel'ciyim ekran kartı konusunda AMD sorun çıkarıyor diyenler oluyor ama F/P de oluyor sizce ne yapmalıyım?

Peki sence Intel mi AMD mi ona göre anakart alayım.

Oyun ve performans için AMD bu arada işlemci olarak da AMD derim.

Her ay bir parça almayı düşünüyorum veya 2 olabilir işlemci olarak i5 12400F düşünüyorum Intel'ciyim ekran kartı konusunda AMD sorun çıkarıyor diyenler oluyor ama F/P de oluyor sizce ne yapmalıyım?

Intel alacak isen performans oyun vb. için H serisini almanı öneririm. Ve öneririm de değil bence H serisini al.

Şöyle diyeyim Valorant, CS2, DC gibi Full oyunda takılıyorum.

PC için her ay 4, 5K ayıracağım ona göre alacağım ama ne alacağım bilemedim 5600 alıp geçsemmi acaba

Peki sence intel mi amd mi ona göre anakart alayım
Kullanıcağın şeye bağlı. İntel daha çok rdr gibi hikayeli oyunlarda fps veriyo. Amd online oyunlarda daha çok veriyor. Ama bence hangisinin fiyatı uygunsa onu al.
Online oyunlarda tek çekirdek gücü daha çok öne çıkıyo valorant gibi.

PC için her ay 4, 5K ayıracağım ona göre alacağım ama ne alacağım bilemedim 5600 alıp geçsemmi acaba
12400f genel olarak daha iyi 5600 den.

PC için her ay 4, 5K ayıracağım ona göre alacağım ama ne alacağım bilemedim 5600 alıp geçsemmi acaba.

Bildiğime göre 10.nesil altı işlemcilerin çoğu o kadar da iyi değil eğer işlemci alacaksan h serisinin 10.nesil ve üstü işlemcilerini al geçsem mi acaba gibi düşünürsen de sonradan çok pişman olursun ona göre.

Bildiğime göre 10.nesil altı işlemcilerin çoğu o kadar da iyi değil eğer işlemci alacaksan h serisinin 10.nesil ve üstü işlemcilerini al geçsem mi acaba gibi düşünürsen de sonradan çok pişman olursun ona göre.

Mümkünse LGA 1700 soket dışında Intel'e bulaşmasın. LGA 1700, AM4 ve AM5 arasında çok ideal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı