Bilgisayar Toplamak İstiyorum Ama Korkuyorum

paranoidegoist1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar ben 14 yaşında 8.sınıf öğrencisiyim bilgisayarım çok eski bir plan yaptım ve paramı topladım bilgisayar toplayacağım @Recep Baltaş abi sizin rehberlerinizi izleyerek yapacağım ama gerçekten çok korkuyorum o kadar ay topladığım para gidecek diye korkuyorum sizce bir bilgisayarcıya mı toplatayım yoksa kendim mi yapayım ?

Korkacak bir şey yok yavaş bir şekilde yaptıktan sonra bir sorun olmaz. Eğer yine de korkuyorsan bilen birisi ile beraber topla veya aldığın yerde toplasınlar.

Korkacak bir şey yok. Videoyu montajı yaparken aç onlar ne yapıyorsa sırasıyla yap sende. Titiz ve dikkatli ol. Montajda zorlayan tek kısım power switch, reset switch bağlantıları onlarda ufak olduğu için. Onlarada dikkat ederek yapabilirsin hiç zor değil. Yapamam diyorsan montajı bilen birine yaptır ya da Vatan bilgisayardan al parçaları montajı yaparken izle onları.

Riske girme. Toplamak kolay tabiki zor değil ama benim tavsiyem senin için ilk olucağından riske girme.

1.Çözüm: Çevrende bu işlerden anlayan güvendiğin bir abin veya akraban var ise ona toplattır sen de yanında izle görerek tecrübe kazanmış olursun.

2.Çözüm: Aldığın yer Vatan veya Gold gibi kurumsal bir yer ise aldığın yerde topluyorlar sana öyle veriyorlar. Hepsi çok başarılı değil şubedeki çalışanlara göre değişir ama en azından kurumsal büyük bir market olduğundan bir sorun olursa tekrar geri götürebilirsin ilgilenmek zorundalar. Kendini garantiye almış olursun.

Şimdiden hayırlı olsun kardeşim.

Bence tanıdığın akraba veya arkadaşlarından birisi bu konuda bilgiliyse onların yardımıyla parçaları evinde birleştirebilirsiniz. Ama yoksa Vatan'dan alacaksan parçaları zaten onlar ücretsiz parçaları yerleştiriyorlar. Çalıştırıp Bios ayarlarını da yapıyorlar. İşletim sistemini de kuruyorlar. Daha sonra anakartın Cd'sinden driverları yüklüyorlar ama onlar eski driverlar olabiliyor. Ben toplatmıştım Vatan'dan Temmuz ayında. Gayette güzel toplamışlar. Zaten fazla parça almamıştım ama iyi yapmışlar. Her Vatan şubesi aynı kalitede hizmet verir mi bilemeyeceğim. Kişiye göre de değişir. Belki senin oturduğun ildeki Vatan çalışanları daha az titizlikle toplarlar. Ama bir sorun olursa parçalarda filan onlar orada tespit edip değiştiriyorlar. Ama evde yaparsan bir sürü gel-git ile uğraşacaksın. Onlara toplattıracaksan da yanlarında dur, hem öğrenirsin hem de sen orada olduğun için daha dikkatli ve titiz toplarlar. Ayrıca kabloları da düzenli yerleştirmelerini hava akımını bozmayacak şekilde yerleştirmelerini söylersen daha iyi olur.

Ben çok bilgisayar topladım ama ilkler olarak çoğunlukla berbat da yaptım. Videolara bakarak yapabilirsin.
Bozma iktidarında olduğun esas parça cpu anakarta monte ederken bacakları kırmadan ibaret. Gerisi genellikle soğutucu monte edince kafa arıtıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı