Bilgisayar toplarken işlemcinin önemi nedir?

ArdaSumak

Hectopat
Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
151
Arkadaşlar, merak ettiğim şey şu. İşlemci kötü olursa oyunlarda ne yaşarız? Binalar mı yüklenmez falan falan bir de işlemci darboğazı nedir? Neden olur nasıl olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz kısaca bir parçanın diğerine yetmemesidir. Yani RAM ile GPU arasında bile darboğaz olabilir. Ya da HDD'den SSD'ye dosya aktarırken HDD darboğazı olabilir. Darboğaz sistemi nihai performansta kullanamama durumudur. Yani ekran kartı ve işlemci dengesini iyi kurmak gerekir. Genel olarak minimum olarak %70 işlemci kullanımına %100 ekran kartı alınmalı bana sorarsan. Çünkü ileride bir GPU upgrade söz konusu olursa düzgün bir performans farkı almak için böyle bir denge kurulabilir. Hiçbir parçanın birbirine darboğaz yapmadığı bir sistemde denge yerine oturmuş demektir. (Umarım mute yemem yazım yanlışından bu arada @326001 katkıda bulunanın hayırlı olsun)
 
Darboğaz kısaca bir parçanın diğerine yetmemesidir. Yani RAM ile GPU arasında bile darboğaz olabilir. Ya da HDD'den SSD'ye dosya aktarırken HDD darboğazı olabilir. Darboğaz sistemi nihai performansta kullanamama duru mudur? Yani ekran kartı ve işlemci dengesini iyi kurmak gerekir. Genel olarak minimum olarak %70 işlemci kullanımına %100 ekran kartı alınmalı bana sorarsan. Çünkü ileride bir GPU upgrade söz konusu olursa düzgün bir performans farkı almak için böyle bir denge kurulabilir. Hiçbir parçanın birbirine darboğaz yapmadığı bir sistemde denge yerine oturmuş demektir. (Umarım mute yemem yazım yanlışından bu arada @326001 katkıda bulunanın hayırlı olsun)

Teşekkürler çok güzel anlattın bir şey sormak istiyorum oyun oynarken işlemci %30-35 kullanılıp ekran kartını %97/98/99 kullanılması iyi bir şey mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı