Bilgisayar ve diğer veriler hacklendi

adawongg

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, dün gece 22.00 sularında Google hesabıma Brezilya üzerinden erişim sağlanmış.

Google bu hesabı tehdit olarak görene kadar 2 saat geçmiş ve kk ve kimlik bilgilerimin bulunduğu mail ve Drive hesabıma erişim sağlamış. Ayrıca dünden beri birçok hesabımı almaya çalışıyor. Riot hesabıma defalarca kod göndermiş, LinkedIn hesabımı çalmış ve mailini değişmiş, Epic hesabımı da çalmış ancak geri alabildim çünkü mail bağlantısını kaldırmamıştı.

Nasıl bulaştı derseniz, bir fikrim yok, kardeşimle ortak kullandığımız PC'den bir programdan diye düşünüyorum. Çünkü olanlardan sonra şüphelendim ve Kaspersky ile tam tarama yaptım ve trojan buldu.

Hile programı olduğundan şüpheliyim ancak emin değilim çünkü PC'de göremedim. Daha sonra bu trojanı av kaldıramadı ve seçeneklerde sil çıkınca tıkladım ancak kurtuldum mu bilmiyorum. İçinde tüm önemli bilgilerim vardı ve dünden beri uğraşıyor ancak temel amacı tüm hesaplarımı ele geçirmek gibi görünüyor.

Polise gitmenin ise şu anlık gereği yok gibi. Daha önce başıma gelmediği için ek aksiyonlar almam konusunda vereceğiniz tavsiye ve bilgilere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231211_235901_Gmail.jpg
    Screenshot_20231211_235901_Gmail.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 138
  • Screenshot_20231212_000223_Gmail.jpg
    Screenshot_20231212_000223_Gmail.jpg
    101,2 KB · Görüntüleme: 127
  • Screenshot_20231212_000235_Gmail.jpg
    Screenshot_20231212_000235_Gmail.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 111
  • Screenshot_20231212_000203_Gmail.jpg
    Screenshot_20231212_000203_Gmail.jpg
    72 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şuandan itibaren o bilgisayarda format atmadan gezinmeniz riskli. Ulaşabildiğiniz her hesaba çift faktörlü doğrulama yapıp, bilgisayarı formatlamanız gerekiyor

Hocam şuandan itibaren o bilgisayarda format atmadan gezinmeniz riskli. Ulaşabildiğiniz her hesaba çift faktörlü doğrulama yapıp, bilgisayarı formatlamanız gerekiyor.
Eve gittiğim gibi formatlayacağım ancak usb yok windowstan formatlasam da olur mu?

Merhaba, dün gece 22.00 sularında Google hesabıma Brezilya üzerinden erişim sağlanmış.

Google bu hesabı tehdit olarak görene kadar 2 saat geçmiş ve kk ve kimlik bilgilerimin bulunduğu mail ve Drive hesabıma erişim sağlamış. Ayrıca dünden beri birçok hesabımı almaya çalışıyor. Riot hesabıma defalarca kod göndermiş, LinkedIn hesabımı çalmış ve mailini değişmiş, Epic hesabımı da çalmış ancak geri alabildim çünkü mail bağlantısını kaldırmamıştı.

Nasıl bulaştı derseniz, bir fikrim yok, kardeşimle ortak kullandığımız PC'den bir programdan diye düşünüyorum. Çünkü olanlardan sonra şüphelendim ve Kaspersky ile tam tarama yaptım ve trojan buldu.

Hile programı olduğundan şüpheliyim ancak emin değilim çünkü PC'de göremedim. Daha sonra bu trojanı av kaldıramadı ve seçeneklerde sil çıkınca tıkladım ancak kurtuldum mu bilmiyorum. İçinde tüm önemli bilgilerim vardı ve dünden beri uğraşıyor ancak temel amacı tüm hesaplarımı ele geçirmek gibi görünüyor.

Polise gitmenin ise şu anlık gereği yok gibi. Daha önce başıma gelmediği için ek aksiyonlar almam konusunda vereceğiniz tavsiye ve bilgilere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Linux'tan yapmış kişi (yabancıların hiç Linux kullandığını görmedim). Keşke indirirken virüs taraması yapsaydınız. Format atın ne olur ne olmaz. Muhtemelen kişi kendini gizlemiş gerçek IP adresi ve Brezilya değildir çalacak kişi bu kadar aptal olamaz. Polise gitseniz de pek bir şey yapamaz gibime geliyor.

Önce telefonundan hesapları iki faktörlü doğrulamaya geçir ve şifresini değiştir.
Bilgisayara temiz format at hiçbir şey kalmasın.

Önemli uygulamaları ve hesapları kontrol et. (E-Devlet, banka hesapları...)

Herhangi bir crackli oyun veya uygulama kurdun mu? Web tarayicisinda bilmedigin eklentiler kullaniyor musun? Windows orjinal mi? Bu adamlar google hesabina nasil ulasmislar enteresan cunku benim kendi telefonuma bile email hesabimi acamamistim diger telefondan cikan sayiya tiklamam gerekliydi.

Trojani bilgisayardan kaldırmadığınız sürece siz hesabınızın şifresini istediğiniz kadar değiştirin, casus yine erişim sağlar. 2 faktörlü doğrulamayı atlatan grabberlar bile geliştirildi artık günümüzde.

Herhangi bir crackli oyun veya uygulama kurdun mu? Web tarayicisinda bilmedigin eklentiler kullaniyor musun? Windows orijinal mi? Bu adamlar Google hesabina nasıl ulasmislar enteresan cunku benim kendi telefonuma bile email hesabimi acamamistim diger telefondan cikan sayiya tiklamam gerekliydi.

Kardeşim GTA V'e RDR2 gibi oyunlar oynuyor ve eskiden hile indirdiğini, çalışmadığını ve sildiğini söyledi. Yaklaşık 2-3 hafta önce falan olmuş sanırsam. Dosyalara baktım ama göremedim farklı bir dosya. Mailde ise normalde ben de telefon değişirken kod istiyor ama o rahatça girebilmiş.

Trojani bilgisayardan kaldırmadığınız sürece siz hesabınızın şifresini istediğiniz kadar değiştirin, casus yine erişim sağlar. 2 faktörlü doğrulamayı atlatan grabberlar bile geliştirildi artık günümüzde.

Kaspersky'de sil seçeneğini sunduğunda silindiğini sanmıştım bilmiyorum

Linux'tan yapmış kişi (yabancıların hiç Linux kullandığını görmedim). Keşke indirirken virüs taraması yapsaydınız. Format atın ne olur ne olmaz. Muhtemelen kişi kendini gizlemiş gerçek IP adresi ve Brezilya değildir çalacak kişi bu kadar aptal olamaz. Polise gitseniz de pek bir şey yapamaz gibime geliyor.

Kesinlikle, beni sinir eden ve anlamadığım şey saat aralıklarıyla oyun hesapların saldırıyor ama çok acemi sürekli bana kod geliyor. Maile sızıp bunları yapamaması çok garip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı