Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği İçin Üniversite Tavsiyesi

Tercihimi yaparken sizce arkadaşlarımı göz önünde bulundurmalı mıyım ? Onların olabileceği ama benim için daha düşük puanlı bir okula gidersem hata mı yapmış olurum ? Yoksa gidebileceğim en yüksek puanlı okula gitmek daha mı iyi olur ?

Tercihimi yaparken sizce arkadaşlarımı göz önünde bulundurmalı mıyım ? Onların olabileceği ama benim için daha düşük puanlı bir okula gidersem hata mı yapmış olurum ? Yoksa gidebileceğim en yüksek puanlı okula gitmek daha mı iyi olur ?
Üniversitede bir arada olmak için tonla zamanınız olacak. Dersler sandığınız gibi 7 gün falan olmadığı için rahat rahat istediğinizde hangi şehirde olursanız olun buluşur görüşürsünüz. Önemli olan arkadaşların değil, senin ileride aileni bakabileceğin kadar para kazandıran ve sevdiğin şeyi yapman. Bugün eğlenirsin, yarın eğlenirsin, 4 yıl eğlenirsin... ama iş o parayı kazanmaya geldiğinde hiçbir arkadaşın çıkıp da sana al kardeşim ben sana para veririm sen çalışma demez. Her koyun kendi bacağından asılır bunu da unutma. Sevgiler.

Yüksek puan olunca iyi üniversite olduğu anlamına gelmiyor araştırman lazım örnek vereyim Fırat üniversitesi puanı düşük olsa bile mühendislik konusunda çok başarılı bir üniversite araştırmakta yarar var. Bide sıralamanız kaç binde ?

Hangi üniversiteye gidersen git, üniversite sana bir şey vermez sen üniversiteden alırsın lafı geçerlidir hepsinde. Hocalar sana şunu yap, buna bak demez özellikle ve zorunluluğu da yoktur. Ancak bir hocanın yanına gidip danışmanlık istersen de geri çevireni daha görmedim.

Yani, bölüme ilgin varsa, girersin çalışır öğrenirsin. Zor denilen dersler de senin zevk aldığın, kendini denediğin aktiviteler haline gelir.

Ben siber güvenlik okuyorum, benle aynı bölümü okuyan ve benim bilgi seviyemi katlayacak kadar bilgi sahibi olan arkadaşlar var. Aynı şekilde benim de bilgi seviyeme yetişemeyen ve büyük ihtimal düşük maaşlara çalışacak olan arkadaşlar var. Bu iş böyledir, sen ne istediğini bilirsin, ona yönelik çalışırsın ve istediğini alırsın.
Hangi üniversitede okuyorsunuz ve eğitimi nasıl anlatabilir misiniz ben 12.sınıf öğrencisiyim ve kararsızım ne yapacağım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim

Hangi üniversitede okuyorsunuz ve eğitimi nasıl anlatabilir misiniz ben 12.sınıf öğrencisiyim ve kararsızım ne yapacağım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim

Süleyman Demirel'de okuyorum. Hocaları gayet iyi ve yardımsever. Bu hafta vizelerim var. Öyle sınavlarda aşırı zorlama yok. Dersleri dinleyip normal bir çalışma ile derslerden rahat geçersin. Hocalara sorun olduğunda gidebilirsin. Hiçbiri geri çevirmiyor. Yazılım ile ilgili topluluklar var. Oralarda kendini geliştirebilirsin kodlama anlamında. Isparta ise çok büyük olmamakla güzel bir şehir. Kafeler, yemek yerleri, barlar falan çokça mevcut. Ben özel yurtta kalıyorum. Tek kişilik oda 750 TL. Büyük şehirlere oranla bu fiyatlar çok ucuz kalıyor. Eğer İstanbul'da okuyacak paran ve güzel bir üniversite kazanabilirsen oraya gitmeni öneririm. İzmir'de güzel, gidebileceğin bir yer. Isparta'da iş olanağı az fakat stajlarda çok rahat başka illere gidebiliyorsun. Yurt dışında staj yapanda çok bizim okuldan. Ayrıca okulun bilgi işlem bölümünde çalışabiliyorsun haftada 2 gün gidiyorsun sadece. Gayet güzel para veriyorlar tam hatırlamıyorum ama 500-1000 TL falan gibiydi. Hem orada çalışarak staj yapmış ve tecrübelenmiş oluyorsun.

Kısacası imkanın ve puanın olursa büyük şehir tercih edebilirsin. Yoksa Isparta yapılabilecek bir tercih. Ailem Antalya'da yaşadığı için hafta sonları rahatlıkla gidip gelebiliyorum 2-3 saat arası sürüyor. 25-27 TL oluyor bilet. Gayet ucuz. :D

Hangi üniversiteye gidersen git, üniversite sana bir şey vermez sen üniversiteden alırsın lafı geçerlidir hepsinde. Hocalar sana şunu yap, buna bak demez özellikle ve zorunluluğu da yoktur. Ancak bir hocanın yanına gidip danışmanlık istersen de geri çevireni daha görmedim.

Yani, bölüme ilgin varsa, girersin çalışır öğrenirsin. Zor denilen dersler de senin zevk aldığın, kendini denediğin aktiviteler haline gelir.

Ben siber güvenlik okuyorum, benle aynı bölümü okuyan ve benim bilgi seviyemi katlayacak kadar bilgi sahibi olan arkadaşlar var. Aynı şekilde benim de bilgi seviyeme yetişemeyen ve büyük ihtimal düşük maaşlara çalışacak olan arkadaşlar var. Bu iş böyledir, sen ne istediğini bilirsin, ona yönelik çalışırsın ve istediğini alırsın.
Siber güvenliği nerede okuyorsun bende meslek olarak yazılım mühendisliği ya da siber güvenlik uzmanı istiyorum. Aynı bölüm mü bunlar?
Ve önerebileceğin üniversite var mı İstanbulda olsa daha iyi olur benim için. (şuan 9. Sınıfım)

Isparta gibi yerler küçük yerler. Üniversite ortamından memnun kalabilirsin ancak staj imkanları geniş olmayabilir. O yüzden önermem. Mühendislik için staj olanaklarını göz önünde bulundurman lazım. Ek olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta'nın dışında, yurt dışında ulaşımda mecbur belediye otobüsleri ile oluyor. Bunu da göz önünde bulundur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı