Bilgisayar virüsleri neden var?

Virüs vb. zararlılar donanımlara dolaylı zarar verir. Zararlı yazılım arka planda farkınızda olmadan sabit diskleri sürekli meşgul eder, sistem normalde boştayken az voltaj harcaması dolayısıyla az ısınması gerekirken, gereksiz yere sistemi yüke sokması sebebiyle fazla voltaj harcamasından kaynaklı oluşan kasa içi yüksek ısı donanımların tamamının ömrünü azaltır misal sistemin 10 yıl ömrü varsa bu süre zararlılara müdahale edilmezse düşer.
 
Defender yeterli olur, Girdiğin çıktığın siteyi iyi bilirsen, indirdiğin dosyaları güvenilir bir yerden indiriyorsan, her korsan da yoktur ama genelinde olduğu için diyorum korsan indirirsen virüs kaparsın ama normal kullanıcılara bilgisayar başına geçtin mi ne yaptığını bilene zaten virüs bulaşma oranı çok çok azdır.
 
Defender yeterli olur, girdiğin çıktığın siteyi iyi bilirsen, indirdiğin dosyaları güvenilir bir yerden indiriyorsan, her korsan da yoktur ama genelinde olduğu için diyorum korsan indirirsen virüs kaparsın ama normal kullanıcılara bilgisayar başına geçtin mi ne yaptığını bilene zaten virüs bulaşma oranı çok çok azdır.

Anladım hocam peki ben virüs program kullanmak istemiyorum silsem sadece ayda bir Kaspersky indirip tam tarama yapıp silsem olur mu ne önerirsiniz?
 
Anladım hocam peki ben virüs program kullanmak istemiyorum silsem sadece ayda bir Kaspersky indirip tam tarama yapıp silsem olur mu ne önerirsiniz?

Ben Defender olmadan bile kapmadım virüs. Yukarıda anlattığım gibi dikkatli olursan kapma olasılığın çok çok az ben şu zamana kadar kapmadım hala virüssüz devam, için rahat etsin istiyorsan Defender aktif kalabilir sonra KVRT ile tarama yaptırabilirsin haftada bir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı