Bilgisayar yalnızca bir kişi tarafından açılacak şekilde nasıl ayarlanır?

Hocam sorun hesap değil. Sorun 4 yaşındaki kardeşimin bilgisayar kullanmayı bilmeyerek şımarıklıkla bilgisayarı istemesi ve klavye tuşları ile mouse butonlarına vurarak kendince bir şeyler yapması. Kasayla da oynuyor ve önceki kasamın toz filtresinin mıknatıslarını koparmıştı. Şu anki kasamın toz filtresini de büzüştürmüş. Bilgisayar açılmadığı sürece yaklaşmıyor. Tek çözüm yolu bilgisayarı benden başka kimsenin açamaması oluyor bu durumda.
Babanızla konuşun o zaman. Kardeşinize açmasın bilgisayarı..

Babanızla konuşun o zaman. Kardeşinize açmasın bilgisayarı..
Bunu zaten defalarca kez denedim. Son çare olarak forumda başka yöntemler arıyorum.

Mevcutsa Wake-On-Lan kullanabilirsiniz. Güç düğmesinin pinlerini de anakarttan sökmeniz gerekiyor.

Mesela ben evdeki bilgisayarımdan bir şey almam gerekiyorsa Keenetic modemimin uygulaması üzerinden bilgisayarımı başlatıp telefondan Steam Link ile bağlanıp oradan da Anydesk'i açıp çözüyorum. Elbette daha kolay yöntemler de var 😂
Wake On Lan işlemi oldu fakat aynı ana bağlı olmak şart anladığım kadarıyla. Farklı bir ağ üzerinden bunu yapabilmemin bir yolu var mı?

Son düzenleme:
Wake On Lan işlemi oldu fakat aynı ana bağlı olmak şart anladığım kadarıyla. Farklı bir ağ üzerinden bunu yapabilmemin bir yolu var mı?
Modem üzerinden destekliyor ise farklı ağlarla da yapılabilir. Keenetic modemler dışında başka markalarda da vardır ama araştırmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı