Bilgisayar yavaş çalışıyor

Pismaniyee

Hectopat
Nedenini bilmiyorum ama son zamanlarda donma mı desem yavaşlık mı desem bilmiyorum. Oyun vs. açık değilken bile tarayıcı falan donuyor (Opera GX). Az önce Discord dondu Alt+Tab attığımda. Sağ tık menüsü falan çok geç açılıyor bazen. Eskiden böyle sorunlar olmuyordu, son zamanlarda bayağı sık olmaya başladı. Bazen bakıyorum disk kullanımı çok yüksek. Kullandığım uygulamalarla alakalı değil. Genelde Alt+Tab atınca böyle oluyor. Bellek kullanımıda aşırı yüksek %70 falan.

Dosya Ekleri

• 1647031938288.png
    1647031938288.png
    22,9 KB · Görüntüleme: 119
Daha az RAM kullanmak için tarayıcı olarak Edge tavsiye ederim. Temp, %Temp% ve Prefetch klasörlerini boşaltmanızın da faydası olabileceğini zannediyorum. Görev yöneticisinden başlangıç noktasına gelirseniz de daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz. Gereksiz hizmetleri kaldırıp, gereksiz kayıt defteri girdilerini silmek için Auslogics Registry Cleaner bu programı kullanabilirsiniz. Ayrıyeten gereksiz dosyaları silmek içinse Revo Uninstaller öneririm. Bunlar hızlanmasını sağlayabilirler. Son olarak da MBAM ile tarama yapıp yavaşlatmaya neden olabilecek zararlıları silebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ayrıca bir program kaldıracağınız zaman hocamın da belirttiği Revo Uninstaller ile kaldırın artık dosyalarını da kaldırırken silebilirsiniz sil butonuyla.

Dostum bilgisayar da 2 virüs var sanırım ben bunları çok önceden görmüştüm sonra silerim diye unutmuşum. Tarama yapıyorum Windows defender'dan virüs tehtidi yok diyor ama 2 virüs gözüküyor. Hiç mavi ekran falanda almadım.
1647157901996.png

Dostum bilgisayar da 2 virüs var sanırım ben bunları çok önceden görmüştüm sonra silerim diye unutmuşum. Tarama yapıyorum Windows Defender'dan virüs tehdidi yok diyor ama 2 virüs gözüküyor. Hiç mavi ekran falanda almadım.
Eki Görüntüle 1330575
Eylemleri başlat dediniz mi?

Dostum bilgisayar da 2 virüs var sanırım ben bunları çok önceden görmüştüm sonra silerim diye unutmuşum. Tarama yapıyorum Windows Defender'dan virüs tehtidi yok diyor ama 2 virüs gözüküyor. Hiç mavi ekran falanda almadım.
Eki Görüntüle 1330575

Önerilen eylemleri başlat deyin sonra da Kaspersky ile taratın ve bilgisayarınızda da yüklü kalsın silmeyin Defender çünkü çok iyi sayılmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı