- Makaleler
- 20
Daha fazla
Üniversite sınavına girmeden önce bilgisayar alırsan, pc başından kalkamazsın hevesin geçene kadar. Burada bazıları daha hayata atılmamış kişiler, hayata atılanlar zaten kendini belli ediyor. Ailenin maddi durumu okuduğum kadarıyla iyi bunun için paraya el koymaları gereksiz olmuş onun yerine senin paran dursun üniversite sınavından sonra alırsın demeleri gerekirdi. Bende zamanında senin gibi para biriktirirdim laptop'um eskidi yeni toplama alayım diye ama işler bazen istendiği gibi gitmiyordu babama yardımcı oluyordum sırf bu yüzden sağlık meslek lisesine gittim 16 yaşımda stajla birlikte iş hayatına tam anlamıyla olmasa da atıldım. Demek istediğim zamanında bilgisayar için bu kadar çabalamak yerine keşke geleceğim için çabalasaydım. Ne kadar çalışırsan o kadar yukarıda olursan, ne kadar yukarı da olursan o kadar az başın ağırır. Lise bittikten üniversiteyi kazandıktan sonra 60 gün çalıştım maddi durumumuzda iyi olunca hemen bir pc yapıştırdım, ailem de karşı çıkmadı. Kısacası ailen senin için bir engel koymuş, onlarla konuş paranı harcıyorlarsa bile zamanı gelince yerine koysunlar.
Şunu da unutma bir meslek seçeceksin ve o meslekle öleceksin dile kolay 40 yıl çalışacaksın.
Şunu da unutma bir meslek seçeceksin ve o meslekle öleceksin dile kolay 40 yıl çalışacaksın.