Bilgisayar yerine dershane

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversite sınavına girmeden önce bilgisayar alırsan, pc başından kalkamazsın hevesin geçene kadar. Burada bazıları daha hayata atılmamış kişiler, hayata atılanlar zaten kendini belli ediyor. Ailenin maddi durumu okuduğum kadarıyla iyi bunun için paraya el koymaları gereksiz olmuş onun yerine senin paran dursun üniversite sınavından sonra alırsın demeleri gerekirdi. Bende zamanında senin gibi para biriktirirdim laptop'um eskidi yeni toplama alayım diye ama işler bazen istendiği gibi gitmiyordu babama yardımcı oluyordum sırf bu yüzden sağlık meslek lisesine gittim 16 yaşımda stajla birlikte iş hayatına tam anlamıyla olmasa da atıldım. Demek istediğim zamanında bilgisayar için bu kadar çabalamak yerine keşke geleceğim için çabalasaydım. Ne kadar çalışırsan o kadar yukarıda olursan, ne kadar yukarı da olursan o kadar az başın ağırır. Lise bittikten üniversiteyi kazandıktan sonra 60 gün çalıştım maddi durumumuzda iyi olunca hemen bir pc yapıştırdım, ailem de karşı çıkmadı. Kısacası ailen senin için bir engel koymuş, onlarla konuş paranı harcıyorlarsa bile zamanı gelince yerine koysunlar.
Şunu da unutma bir meslek seçeceksin ve o meslekle öleceksin dile kolay 40 yıl çalışacaksın.

Pc alırsan ders çalışamazsın olayına o kadar katılmıyorum ki. Arkadaşlar iradesi zayıf olan zaten bir şey yapamaz. Pc olmasa da insan eğleneceği şeyi bulur bazen bu kitap olur bazen dizi serisi olur bazen aşk meşk olayları olur bazen spor olur. Ne olursa olsun insan zihnini dolduracak bir şey bulur biz insanız karınca veyahut arı değiliz. Bilgisayarı olup koç üniversite yüzde yüz burslu hukuk fakültesine giden tanıdığım var (fakülte ilk 100le alıyor ve çocuk düzenli oyun oynuyordu günde yarım 1 saat) aynı zamanda bilgisayarı olmayıp bir baltaya sap olamamış tanıdıklarım da var. Niye onlar bilgisayar mı oynuyordu? Hayır ama bir kafeye gidip nargile içip ondan ayrılan sevgilerine küfürler ediyorlardı.

Önemli olan zihniyet ve iradedir. Bizim bir hocamız hem meslek lisesinde hem de Kabataş erkek lisesinde hocalık yapmış. Bu durum için şunu demişti. Meslek listesindeki çocukları kampa sok bir halt olmaz Kabataşdaki çocukları ahıra sok gene adam olur diye. Olay tam olarak bu.

Senden daha iyi düşünüp senin için daha hayırlı olanı yapmaya kadar vermişler. Eğer iyi bir dershaneye gidip düzenli çalışırsan üniversite'de çok güzel bölüm okursun daha sonra zaten bilgisayardan çok daha fazlasına sahip olursun. Ailenin imkanı olsaydı eğer parana karışmazlardı ama imkansızlık varsa işin içinde tek atımlık şansın olur bu hayatta, boşa atma gibi bir lüksün yoktur çünkü. Burada bana yapılsaydı evi yıkardım diyenlere kulak asma seni anlayamazlar çünkü aynı şekilde bir hayat yaşamıyorlar.
Hiç de hayırlı olana karar vermemişler, orada bilgisayar almak için uğraşılan bir emek var. Bilgisayar şimdi alınsın, üniversiteden sonra çok daha iyisini alır. Mesajları da hiç okumamışsınız ailenin imkanı var kasıtlı almıyor. Evi yıkardım diyenler zaten ciddi anlamda vurmadan kırmadan bahsetmiyor ama ciddi tepki koyacaklarını söylüyorlar ki haklılar. Aynı hayatı yaşamakla ilgili değil bu, her insan ailesine karşı hakkını savunmalı.
Konuyu daha fazla hortlatmanın anlamı yok arkadaşlar çözüm olmadı hiçbiri dediklerininizi yaptım aile dışından da bir abime sordum ama ailen doğru olanı yapıyor dediler ve terslendim yine. Evi yıkadım dağıtırdım diyenler karşısında kim olduğundan haberi olmayanlar heralde annem ve babam var karşımda. Bir de ezik diyenler olmuş aileme karşı gelmediğim için ezik mi oluyorum şimdi? Aileme itaad ediyorum sadece bunda ne var ki?
Ya kardeşim herkes evi yık söz öbeğine takmış. Orada zaten bir abartı var senden tek istenen ailene ciddi bir tepki koyman ama yapmıyorsun. Ailene karşı gelmediğin için ezik değilsin, hakkını savunmadığın için eziksin. Hakkını savunmak için karşında tanımadığın biri olması gerekmez. ''Aileme itaad ediyorum sadece bunda ne var ki?'' demişsiniz, itaad, doğru şeyler söylendiğinde yapılır, birisi sizin emeğiniz çalıyorsa burada itaad edilecek bir durum yok. Ayrıca o itaad ettiğiniz kişilerde sizin tanrınız değil siz de put değilsiniz.
Üniversite sınavına girmeden önce bilgisayar alırsan, pc başından kalkamazsın hevesin geçene kadar. Burada bazıları daha hayata atılmamış kişiler, hayata atılanlar zaten kendini belli ediyor. Ailenin maddi durumu okuduğum kadarıyla iyi bunun için paraya el koymaları gereksiz olmuş onun yerine senin paran dursun üniversite sınavından sonra alırsın demeleri gerekirdi. Bende zamanında senin gibi para biriktirirdim laptop'um eskidi yeni toplama alayım diye ama işler bazen istendiği gibi gitmiyordu babama yardımcı oluyordum sırf bu yüzden sağlık meslek lisesine gittim 16 yaşımda stajla birlikte iş hayatına tam anlamıyla olmasa da atıldım. Demek istediğim zamanında bilgisayar için bu kadar çabalamak yerine keşke geleceğim için çabalasaydım. Ne kadar çalışırsan o kadar yukarıda olursan, ne kadar yukarı da olursan o kadar az başın ağırır. Lise bittikten üniversiteyi kazandıktan sonra 60 gün çalıştım maddi durumumuzda iyi olunca hemen bir pc yapıştırdım, ailem de karşı çıkmadı. Kısacası ailen senin için bir engel koymuş, onlarla konuş paranı harcıyorlarsa bile zamanı gelince yerine koysunlar.
Şunu da unutma bir meslek seçeceksin ve o meslekle öleceksin dile kolay 40 yıl çalışacaksın.
Yav ne alaka pc başından kalkmazmış hevesi geçene kadar. Bir kişi böyle basit konularda iradesine hakim olamıyorsa zaten üniversite okumasın. Bu işin hayata atılmakla alakası yok, yaşça büyük insanlar ve hayatın için de kişiler de benzer yorumlar yapmış zaten. Bilgisayar oynamak meslek seçimine engel değildir.
PC alırsan ders çalışamazsın olayına o kadar katılmıyorum ki. Arkadaşlar iradesi zayıf olan zaten bir şey yapamaz. Pc olmasa da insan eğleneceği şeyi bulur bazen bu kitap olur bazen dizi serisi olur bazen aşk meşk olayları olur bazen spor olur. Ne olursa olsun insan zihnini dolduracak bir şey bulur biz insanız karınca veyahut arı değiliz. Bilgisayarı olup koç üniversite yüzde yüz burslu hukuk fakültesine giden tanıdığım var (fakülte ilk 100le alıyor ve çocuk düzenli oyun oynuyordu günde yarım 1 saat) aynı zamanda bilgisayarı olmayıp bir baltaya sap olamamış tanıdıklarım da var. Niye onlar bilgisayar mı oynuyordu? Hayır ama bir kafeye gidip nargile içip ondan ayrılan sevgilerine küfürler ediyorlardı.

Önemli olan zihniyet ve iradedir. Bizim bir hocamız hem meslek lisesinde hem de Kabataş erkek lisesinde hocalık yapmış. Bu durum için şunu demişti. Meslek listesindeki çocukları kampa sok bir halt olmaz Kabataşdaki çocukları ahıra sok gene adam olur diye. Olay tam olarak bu.
Anlamazlar işte kardeşim bırak. İradene sahip olamıyor musun sen? Bütün gün ders çalışmak yerine açarsın bilgisayarını biraz eğlenirsen, motive olursun. İş kişide bitiyor iyi üniversiteye gitmek için kendinizi şartlandırmayın.

O kadar boş yorumun ardında sizin güzel yorumunuzu görmek iyi geldi, sağolun.

@Ruh Adam, @Nieagerams sadece konusuna yorum yaptığım insanı tanımamı mı bekliyorsunuz?
Hayır, mantıklı yorum yapmanı bekliyoruz. Sen mantıklı yorumunu yap konuyu açan kişinin irade problemi varsa kendi sorunu. Daha bilgisayarını kapatıp ders çalışamayan birisi de üniversite okumasın değil mi?

Pc alırsan ders çalışamazsın olayına o kadar katılmıyorum ki. Arkadaşlar iradesi zayıf olan zaten bir şey yapamaz.
Ben de öyle düşünüyordum ki bi yere kadar haklısın. Ama eve geliyorum bilgisayarı görünce o irade yok oluyor. Daha sonra bu böyle olmayacak deyip kendim sattım bilgisayarı. Yerine de elektronik davul aldım. Hayatımın en zor ama en mantıklı kararlarından biriydi. Arkadaş gibi Lise 3'e geçerken yaptım dediklerimi. Şimdi iyi kötü Hacettepe Bilgisayara gidiyorum. Bilgisayarımı da topluyorum yani şükürler olsun her şey planıma göre oldu. Bilgisayarı satmasam bırak Hacettepe'yi 100bine giremezdim. Engelliyorsa satmak doğru karar bence.

Ben de öyle düşünüyordum ki bi yere kadar haklısın. Ama eve geliyorum bilgisayarı görünce o irade yok oluyor. Daha sonra bu böyle olmayacak deyip kendim sattım bilgisayarı. Yerine de elektronik davul aldım. Hayatımın en zor ama en mantıklı kararlarından biriydi. Arkadaş gibi Lise 3'e geçerken yaptım dediklerimi. Şimdi iyi kötü Hacettepe Bilgisayara gidiyorum. Bilgisayarımı da topluyorum yani şükürler olsun her şey planıma göre oldu. Bilgisayarı satmasam bırak Hacettepe'yi 100bine giremezdim. Engelliyorsa satmak doğru karar bence.
Hocam satmakla oynamamak arasında benim için fark yok. Satmak için de irade gösteriyorsunuz.Yerini de elektronik davul ile doldurmuşsunuz.

O zaman şöyle diyelim, zamanı gelince oyun oynamayı bırakmayan, zamanı gelince o kasayı kaldırmayan veya kasayı satmayan başarılı olamaz.

O zaman şöyle diyelim, zamanı gelince oyun oynamayı bırakmayan, zamanı gelince o kasayı kaldırmayan veya kasayı satmayan başarılı olamaz.
Buna katılıyorum. Satmak, biraz bağımlılığa sahip olan herkes için çok zor bir karar. Benim satma sebebim zaten kaldırıp değerini öldürmemek içindi.

Sanırsam senin kendin zar zor biriktirdiğin bu paranın senin eğitiminde kullanıldığında dershaneye ve derslerine daha çok vereceğini düşünüyorlar. Ailenizin durumu nasıl bilmiyorum fakat iyi bir yere yerleştiğinizde sizi pişman etmeyeceklerini düşünüyorum. Doğrulu ve yanlışı tartışılır fakat bana kalırsa insana çok içine oturtacak bir durum. Ben böyle bir durumla karşılaşsam büyük ihtimal sınavda bildiğim soruları yanlış işaretlerdim fakat bunun benden başka kimseye zararı dokunmazdı. Paralarını tohum gibi zannet ve birkaç yıl sonra tohumların meyvelerini nereden alacağını düşün ona göre kararını ver.

14 yaşında arkadaşları tatil yaparken çocuğunu çalıştırmak kusura bakma çocuk yetiştirmek değil.
14 yaşındayım ve kapalıçarşı’da kuyumcu’da çalışıyorum. Hatta şuan işteyken yazıyorum. Arkadaşlarıma habire akşam 8’de gelin oyuna falan yazıyorum. Güya hayata hazırlıyor. Tamam hayata hazırlamak, özgüven sağlamak için 1-2 hafta çalıştırırsın ama neymiş okul kapandıktan hemen sonra başlacayağım, haftada 6 gün, saat sabah 9’dan akşam 7’ye kadar ve okul kapanana kadar çalışçakmışım, yok ya!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı