Bilgisayar yolculuk sonrası açılmıyor

37Anafor

Decapat
Daha fazla  
RAM
1X16 GB 3200 mhz Kingston
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
Rx 570 4 GB
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba. Bu sabah İstanbul'dan Bursa'ya otobüs aracılığıyla geldim ve gelirken dün gece çalışırken kapatıp paketlediğim bilgisayarımı da yanımda getirdim. Eve gelip bir hevesle çalıştırma tuşuna bastığımda bilgisayarın tık etmediğini fark ettim. Malum cumartesi açık bilgisayarcı bulamadım derken az önce bir yer buldum soket, güç kablosu, PSU ve Power tuşuna kontrolleri yaptı ve elektrik verdiklerini sorunun muhtemelen bunda olmadığını en az 2-3 gün uğraşması gerektiğini söyledi net bir teşhis de koyulamadı bu yüzden. Sorun sizce neden olabilir?

Sarsıntı nedeniyle ekran kartınız hasar görmüş, ondan açılmıyor olabilir. Farklı ekran kartı deneyin.

Ekran kartının veri yolları sarsıntı yüzünden kopmuş olabilir ya da anakartın Ekran kartı slotu hasar görmüş olabilir

Ekran kartı takılı mıydı anakarta?
takılıydı ne yazık ki

Sarsıntı nedeniyle ekran kartınız hasar görmüş, ondan açılmıyor olabilir. Farklı ekran kartı deneyin.
başka ekran kartı bulma imkanım yok evde deneyebileceğimi düşündüğünüz farklı bi yol var mı?

bilmediğim için soruyorum ekran kartı bozuksa bilgisayar en azından bi kendi fanlarını ışıklarını vs açmaz mı?

takılıydı ne yazık ki

başka ekran kartı bulma imkanım yok evde deneyebileceğimi düşündüğünüz farklı bi yol var mı?
Ekran kartını kasadan çıkarıp çalıştırmayı deneyebilirsin bekli o zaman start alır

Psu nün anakarta giden 24 pin kablosunu çıkartın tırnak olan taraftaki 3 ve 4. Kabloları Bi cımbız yada tel ile birbirine degdirin ( kablolar renkli ise yeşil ve siyah )bunu yapınca psunun çalışması gerekiyor

Psu nün anakarta giden 24 pin kablosunu çıkartın tırnak olan taraftaki 3 ve 4. Kabloları Bi cımbız yada tel ile birbirine degdirin ( kablolar renkli ise yeşil ve siyah )bunu yapınca psunun çalışması gerekiyor
Bu şeklide

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250111-221607_Google.jpg
    123,2 KB · Görüntüleme: 33
muhtemelen dediğiniz gibi sorun psuda hocam haftaiçi bi gün yenisiyle hallettirmeye çalışıcam sağolun desteğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…