Rehber Bilgisayar zararına olan işlemler

Disk birleştirince neden oluyor anlatır mısınız kısaca?

HDD için önerilir fakat SSD için önerilmez, birçok farklı ne işe yarar konuları var ve hepsi birbirinden farklı cevaplar veriyor.

Disk birleştirme işlemi şu işlemi uygular:
Alıntı:
Katı hal sürücüleri (SSD) birleştirme gerektirmez. Sürücünün ömrünü azaltabilir. Aşınma dengeleme teknolojisi, sürücünün tutarlı ömrünü sağlamak için verileri bilerek "parçalar".
SSD'ler tüm sürücünün etrafına yaymak için verileri amaçlı olarak parçalamaktadır. Ayrıca, SSD'leri birleştirmek istemezsiniz, çünkü yalnızca verileri etrafa yayma amacını ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda tüm fazladan yazmalar da daha hızlı aşınır.
 
Hocam latencymondan 5 dakika test yapıyorum. Gerçek ve sanal çekirdekte en düşük gecikme olan çekirdeği seçiyorum.
Peki bu çekirdekler ardarda olmayan çekirdekler olursa sıkıntı olur mu? 2-4 1-5 gibi. Bir de gerçek-sanal nasıl ayırt ediyoruz? Sanal çekirdeklerle birlikte toplam 8 çekirdek var.
 
Peki bu çekirdekler art arda olmayan çekirdekler olursa sıkıntı olur mu? 2-4 1-5 gibi. Bir de gerçek-sanal nasıl ayırt ediyoruz? Sanal çekirdeklerle birlikte toplam 8 çekirdek var.

0, 1, 2, 3 gerçek 4, 5, 6, 7 sanal olması lazım. Ben böyle biliyorum. Ben 4 çekirdekli işlemcide 1 ve 3'ü seçiyorum.
 
Sağlam sitelerden Torrent olarak yeni alınmış bilgisayara oyun, film indirmek bilgisayara zarar verir mi?

Eğer zararlı bir dosya vb. içermiyorsa bir zarar vermez. Bunu da rehberde belirttiğim gibi antivirus ve MBAM açık bırakarak zararlı bir şey içerip içermediğini görebilirsiniz. Açık bırakmak istemezseniz indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayıp ... ile tarayın. seçeneğine tıklamanız yeterli olur.
 
Türk Torrent sitelerinden bahsediyorum. Yeni bilgisayar alacağım da oyunlar aşırı pahalı gidip CoD oyununa 300 400 lira bayılmak istemiyorum şahsen. Bir eksisi olur mu tavsiye edilmese bile?

Fitgirl tarzı Repack sitelerini kullanabilirsiniz, türk sitelerini şahsen önermiyorum.
 
Eğer zararlı bir dosya vb. içermiyorsa bir zarar vermez. Bunu da rehberde belirttiğim gibi antivirus ve MBAM açık bırakarak zararlı bir şey içerip içermediğini görebilirsiniz. Açık bırakmak istemezseniz indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayıp... İle tarayın. Seçeneğine tıklamanız yeterli olur.

Teşekkürler.
 

Geri
Yukarı